Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-01-20 07:00:00 • 12 min lezen

Matthew E. White met nieuw album op 22 juni in Paradiso

Gewapend met zijn nieuwe album ‘Fresh Blood’ (Domino/V2) komt de Amerikaanse singer-songwriter Matthew E. White op 22 juni naar Amsterdam voor een eenmalig concert in Paradiso. De kaartverkoop start vandaag om 10:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Paradiso.

 

Matthew E. White debuteerde in 2012 met zijn zeer goed ontvangen album ‘Big Inner’ . Aanvankelijk was er geen sprake van een officiële release, immers waren de zelfgeschreven liedjes die later werden voorzien van prachtige arrangementen, bedoeld om als voorbeeld te dienen voor wat zijn muziekcollectief Spacebomb kon betekenen voor andere songwriters.

 

Het resulteerde echter in een debuut dat door muziekcritici als een schitterende verrassing werd ontvangen. Het succes van ‘Big Inner’ bracht de Amerikaan tijdens zijn eerste wereldtournee in 2013 ook naar Nederland, waar hij te zien was op Motel Mozaique, Paradiso, Tivoli en Into The Great Wide Open.

 

Samen met zijn vaste kompaan uit het Spacebomb collectief, Trey Pollard, werkte Matthew E. White vervolgens aan de opvolger getiteld ‘Fresh Blood’. Op dit album laat hij een warm, indringend, ingetogen en enerverend geluid horen. De songs zijn opgebouwd uit perfect gedoseerde strijkers, blazers en koorzang. ‘Fresh Blood’ ligt vanaf 9 maart in de winkels. De trailer is via deze link te bekijken.

 

Meer informatie over Matthew E. White is te vinden op matthewewhite.com.    

Deel via social media: