Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2016-09-24 07:00:00 • 5 min lezen

Meest Invloedrijke Metal Band Ooit Black Sabbath Verzamelaar

Black Sabbath is zonder twijfel de meest invloedrijke heavy metal band ooit. De band heeft het genre mede bepaald met baanbrekende platen zoals Paranoid, een album waar Rolling Stone magazine over schreef: "changed music forever” en ze noemde de band "the Beatles of heavy metal”. Time Magazine noemde Paranoid "the birthplace of heavy metal”.

De band, die al meer dan 45 jaar live speelt en meer dan 75 miljoen albums verkocht waarvan maar liefst 15 miljoen in de US. In de UK werden 24 albums platina. In 2005 werd Black Sabbath ingewijd in de UK Music Hall of Fame en een jaar later in de Rock and Roll Hall of Fame.

Ozzy Osbourne (zang), Tony Iommi (gitaar), Geezer Butler (bas), and Bill Ward (drums en percussie) begonnen de band in 1968 in Birmingham. In eerste instantie als Earth die heavy blues-rcok speelden. Pas toen ze hun naam veranderden in Black Sabbath en occulte en horror achtige teksten met laag gestemde gitaren gingen combineren begon het succes en verkochten ze miljoenen albums in de jaren 70.

The Ultimate Collection, die uitkomt op 28 oktober is samengesteld in overleg met de band en bevat 31 klassiekers zoals Paranoid, Iron Man, War Pigs, N.I.B. en The Wizard maar ook veel andere favorieten van de klassieke albums met Ozzy en vormt een perfect document voor elke Sabbath fan en elke muziekliefhebber met een liefde voor hardrock.

Andy Pearce (Motörhead, Deep Purple, Lou Reed, Iggy & The Stooges) heeft alle nummers op The Ultimate Collection geremastered en deze verschijnt in verschillende formaten. Naast een 2CD en de digitale/HD downloads komt er ook een “Crucifold” 4LP box uit op 18 november. Zoals de naam al zegt wordt dit een uitvouwbare hoes in de vorm van een kruis.

Deel via social media: