Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-02-25 07:00:00 • 9 min lezen

Meestergitarist Harry Sacksioni brengt ‘Welcome To The Club’ naar P60

AMSTELVEEN - Harry Sacksioni, met afstand de beroemdste akoestische gitarist van Nederland, is dit jaar 65 geworden. Dit viert hij niet alleen in het voor hem vertrouwde theatercircuit, maar ook met een aantal exclusieve cluboptredens.

 

Tijdens deze intieme soloconcerten, getiteld ‘Welcome to the Club’, zal Harry Sacksioni een speciaal programma spelen. Zeker is dat vele hoogtepunten uit zijn langdurige carrière aan bod zullen komen. De meestergitarist kan hiervoor putten uit een oeuvre dat inmiddels zo’n 30 platen en cd’s omvat. In al die jaren is de muzikant met zijn intense spel en onnavolgbare rechterhand technieken (de veelbeproefde ‘Sacksioni Methode’) uitgegroeid tot een gitarist van internationale allure. Niet voor niets werd Harry Sacksioni eerder dit jaar voor de derde keer op rij uitgeroepen tot ‘Beste Akoestische Gitarist van de Benelux’.

Voor deze speciale clubconcerten heeft hij Digmon Roovers uitgenodigd. Deze muzikant speelt door middel van een zogeheten ‘octivider’ (baspedaal) bas op zijn gitaar en is daardoor zowel als bassist en als gitarist inzetbaar. Harry Sacksioni licht toe: “Hij is een van de meest funky bassisten die ik ken. Hij legt een steady en groovend fundament, waarop het voor mij heerlijk spelen is. Daarbij is Digmon ook in staat om lyrisch te spelen, waardoor alle facetten van mijn muziek aan bod kunnen komen”. Digmon Roovers zal uitsluitend in de clubs van de partij zijn. De exclusiviteit van deze intieme optredens wordt hierdoor nog meer benadrukt.

Donderdag 17 maart // zaal open 20:00 // aanvang 20:30 // vvk €20,-

Ticket verkoop via P60.nl, alle Primera winkels en via Breaxx bij Amstelveen busstation.

 

Deel via social media: