Zoek...
Publishingcontract met Downtown Music Benelux

Publishingcontract met Downtown Music Benelux

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-03-28 07:00:00 • 2 min lezen

Mercy John tekent publishingcontract met Downtown Music Benelux

Ruim een maand nadat het album This Ain't New York van Mercy John verscheen, heeft de Nederlandse songschrijver een publishing-overeenkomst gesloten met Downtown Music Benelux. Op maandag 27 maart zette John Verhoeven (Mercy John) een handtekening onder het contract waardoor hij nu officieel bij de Downtown-familie hoort.

Downtown Music Benelux is gevestigd in Amsterdam en onderdeel van de Downtown Music Publishing Group met kantoren in New York, Los Angeles, Nashville, Tokyo en London. Downtown heeft artiesten onder contract zoals Eefje de Visser en Janne Schra, maar ook Jason Isbell, Sturgill Simpson, Bruce Springsteen en Neon Trees. Managing director Lucas van Slegtenhorst is erg blij met de overeenkomst met Verhoeven: "John laat met het album This Ain’t New York horen een fantastische songwriter te zijn en wij gaan snel met het album aan de slag richting de film-, reclame- & TV-wereld. Daarnaast wil John als songwriter actief worden en daar gaan wij hem met Downtown uiteraard bij helpen zodat hij voor en met andere songwriters en artiesten kan schrijven." 

Voor John Verhoeven komt de deal met Downtown Music op een logisch moment. "Het album This Ain't New York is sinds februari uit en is geweldig ontvangen. Ik speel met mijn band veel en ook de radio pikt het inmiddels op. Heel fijn dat Downtown met het songmateriaal aan de slag gaat. Een prachtige aanvulling op het team dat ook internationaal hiermee een flinke impuls krijgt", aldus Verhoeven.

Op 3 februari 2017 verscheen This Ain't New York bij Butler Records. Vrijwel direct werd het album 'CD van de week' op o.a. NPO Radio 1 en kreeg This Ain't New York unaniem lovende recensies. Mercy John is uitgebreid aan het touren en speelt de komende weken nog veel instores in Nederlandse platenzaken.

Deel via social media: