Zoek...
Nieuwe single MIRUSIA

Nieuwe single MIRUSIA

bijzondere cover

PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-16 07:00:00 • min lezen

MIRUSIA IN MEERDERE OPZICHTEN BIJZONDER

De keuze van Mirusia van het nummer Als Jij Niet Van Mij Houdt als nieuwe single van haar begin maart verschenen album From The Heart, mag in meerdere opzichten bijzonder worden genoemd.
Allereerst omdat het haar eerste Nederlandstalige single zal zijn, voorts omdat het nummer geschreven is door Lennaert Nijgh en Boudewijn de Groot en vooral omdat er een heel speciaal verhaal achter zit.

De blond stersopraan van het Johann Strauss Orkest van André Rieu zong dit nummer al tijdens haar Nederlandse theatertour in 2016. Vanwege de enthousiaste reacties besloot ze het ook op te nemen voor haar album From The Heart. Ze heeft het opgedragen aan Ruud Merx, de eind vorig jaar plotseling overleden trombonist van het orkest van Rieu met wie zij goed bevriend was en die bovendien voor een nieuw arrangement voor het nummer had gezorgd. Bovendien heeft Mirusia een zeer bijzondere herinnering aan Als Jij Niet Van Mij Houdt.

 

Mirusia: ”In 1996, toen ik 11 jaar oud was, kwam ik met mijn ouders vanuit Australië naar Nederland om mijn familie te bezoeken. Op weg van Schiphol naar Breda was er een mooi fragiel Nederlands liedje op de radio. Mijn oom zette de radio harder en vertelde ons hoeveel hij van dat liedje van Boudewijn de Groot hield. De melodie was ontzettend mooi en emotioneel. Ik had er gelijk een band mee. Vorig jaar, toen ik in Nederland was voor een tournee, besloot ik om het liedje te zingen. 20 jaar nadat ik het op de radio had gehoord! Met een nieuwe arrangement en met de goedkeuring van Boudewijn de Groot gingen we op tournee met het liedje en het was iedere avond een van de hoogtepunten van mijn concerten. Het omschrijft een liefde die maar van één kant komt. Ik denk dat iedereen dat wel eens een keer mee heeft gemaakt. Ik zal het altijd blijven zingen: vanuit mijn hart!”

Deel via social media: