Zoek...
Nieuw album Mogwai

Nieuw album Mogwai

1 september

PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-15 07:00:00 • 3 min lezen

Mogwai brengt op 1 september een nieuw album uit

Mogwai, de Schotse band die al twintig jaar tot de top van de postrock behoort, heeft hun lang verwachte negende studioalbum 'Every Country's Sun' aangekondigd. Deze nieuwe langspeler, die op vinyl, CD en digitaal uit komt, verschijnt op 1 september via het eigen label Rock Action Records.

Het is de eerste plaat sinds 'Rave Tapes' uit 2014. En hiervoor zijn ze opnieuw de samenwerking aangegaan met producer Dave Fridmann met wie ze in 2001 het bejubelde 'Rock Action' hebben gemaakt, en die ook in 1999 achter de knoppen zat voor de opnames van 'Come On Die Young'.

Voorafgaand aan de albumrelease, waarvan de opnames hebben plaatsgevonden in Fridmann's Tarbox Road Studios in Cassadaga/New York, is de openingstrack 'Coolverine' via de website van Mogwai (www.mogwai.co.uk) te beluisteren. Ook is er de mogelijkheid om via pre-order het album alvast aan te schaffen, en 'Coolverine' gratis te ontvangen.

Op 'Every Country's Sun' hoor je in 56 minuten terug waar Mogwai al twee decenia voor staat: dynamische geluidscontrasten, torenhoge intensiteit en pastorale introspectie, allemaal samengebracht in uiterst sfeervolle songs die veelal door middel van soundscapes zijn ingeleid en worden afgewisseld met of eindigen in explosief gitaargeweld.

Mogwai – Dominic Aitchison (bas), Stuart Braithwaite (gitaar/zang), Martin Bulloch (drums) en Barry Burns (keyboard, computer, gitaar) – is in 1995 opgericht in Glasgow. Sindsdien hebben ze 8 studioalbums, 13 EP's, 2 remix albums, 2 live uitgaves en 4 compilaties uitgebracht. Ook hebben ze bijgedragen aan tal van soundtracks, waaronder voor de Franse TV serie Les Revenants en Leonardo DiCaprio's Before The Flood, een documentaire over klimaatverandering.

Eerder maakte Mogwai al bekend dat ze in het najaar een uitgebreide wereldtour gaan doen. Op 22 oktober zijn ze te zien in TivoliVredenburg in Utrecht. De kaartverkoop is reeds gestart.

Deel via social media: