Zoek...
Mr Jukes en Barney Artist slaan handen ineen voor gezamenlijk album

Mr Jukes en Barney Artist slaan handen ineen voor gezamenlijk album

Label : Virgin

Youtube video
PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2021-05-12 07:00:00 • 1 min lezen

Mr Jukes en Barney Artist slaan handen ineen voor gezamenlijk album

Mr Jukes & Barney Artist onthulden gisteren de komst van hun gezamenlijke album. The Locket zal op 2 juli verschijnen en om de aankondiging kracht bij te zetten, releasen de Londense artiesten de nieuwe single Vibrate. Vorige maand werd de eerste single Blowin Steam (Open Up Your Mind) uitgebracht.

Mr Jukes is de solo-act van Jack Steadman,  beter bekend als de frontman van Bombay Bicycle Club. In 2017 bracht hij God First uit, zijn eerste soloalbum. Voor zijn solodebuut ging hij de samenwerking aan met o.a. Lianne La Havas, De La Soul en Charles Bradley. Ook de rapper Barney Artist droeg zijn steentje bij. Jack Steadman ontdekte de muziek van Barney Artist via een Spotify playlist en dat leidde uiteindelijk tot een online ontmoeting, waarna er een studiosessie werd ingepland. De samenwerking tussen hen beviel goed, vooral vanwege hun gezamenlijke liefde voor 90's hiphop. Barney Artist werkte in het verleden samen met o.a. Tom Misch, Loyle Carner, Jordan Rakei en Alffa Mist. Nu slaan de Londenaren opnieuw de handen ineen voor een nieuw project. Met de eerste twee singles leggen ze de nadruk op het samenkomen van twee meesters in hun vak, die naadloos hun stijlen vermengen en van daaruit iets vooruitstrevends creëren.

The Locket bevat tien tracks die werden opgenomen over een periode van achttien maanden. Het resultaat is een opwekkend, zonovergoten, leftfield pop- en hiphopalbum. De titel en gelijkname openingstrack verwijzen naar het koesteren van prettige herinneringen. Het het duo hoopt met dit album houvast te bieden in tijden van tegenspoed zoals het afgelopen jaar. Ook zijzelf hebben namelijk ervaren dat focussen op het positieve heilzaam kan werken. 

Deel via social media: