Zoek...
My Cat Sparky brengt 15 maart debuut-EP uit

My Cat Sparky brengt 15 maart debuut-EP uit

Nieuwe indie-band

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-03-28 07:00:00 • 2 min lezen

Indie

My Cat Sparky brengt 15 maart debuut-EP uit

My Cat Sparky is een nieuwe indie-band uit Utrecht en Amsterdam, ontstaan uit ex-leden van Mr. Love and the Stallions en The Maureens. 15 maart a.s verschijnt EP #1 digitaal via alle online streaming- en verkoopdiensten.

De EP is opgenomen in de IJland Studio te Amsterdam met producer Remko Schouten die onder andere bekend is van zijn werk met Pavement, Jett Rebel en Canshaker Pi. 

De vier liedjes op de EP zijn in één dag opgenomen, waardoor ze direct en eerlijk overkomen. Volgens de band klinkt het als quircky punkpop met swingende Motown-baslijntjes, gespeeld met een slacker-feel. Invloeden van het trio zijn Pavement, Parquet Courts en Happyness. De teksten op de EP zijn puntig, zonder ruis of suikerlaagje. In de vier songs wordt regelmatig gebruik gemaakt van (nog) niet bestaande uitdrukkingen waarin de liefde voor het speelse en poëtische taalgebruik van bands als The Libertines doorklinkt.

My Cat Sparky gaat op deze EP #1 intuïtief te werk, met expressie als hoofddoel. De muziek is niet complex of druk gearrangeerd en elk detail is 'meant to be'. De band hoopt met deze EP liefhebbers van het genre aan te spreken met een product waar ze zelf plezier en voldoening uit heeft gehaald.


Bezetting:

Bas van de Looy: zang/gitaar

Randy Linskens: bass/zang

Lou Swinkels: drums/zang


Facts:

22 maart a.s zal de band een aantal optredens posten op haar FacebookIndie

Deel via social media: