Zoek...
Napalm Records brengt Bodom After Midnight’s EP "Paint The Sky With Blood" uit op 23 April 2021

Napalm Records brengt Bodom After Midnight’s EP "Paint The Sky With Blood" uit op 23 April 2021

PERSBERICHTEN
DOOR SHARMAYN VINKE
2021-02-15 07:00:00 • min lezen

Metal

Napalm Records brengt Bodom After Midnight’s EP "Paint The Sky With Blood" uit op 23 April 2021

Een eerbetoon aan „Three Decades of Explosive Metal“: Napalm Records brengt BODOM AFTER MIDNIGHT’s EP, Paint The Sky With Blood, uit op 23 April 2021.

In 2020 stond  het nieuws er bol van: onder leiding van de uiterst getalenteerde Alexi Laiho stond de net nieuw gevormde supergroep BODOM AFTER MIDNIGHT op het punt de opvolger te worden van de legendarische metalband CHILDREN OF BODOM. De plannen en  verwachtingen waren hooggespannen - inclusief een EP-release in de lente, gevolgd door een volledig album later in 2021.

De EP, Paint The Sky With Blood (uit op 23 april via Napalm Records), werd in 2020 opgenomen in Finland en was bedoeld als de aftrap van een spannend nieuw hoofdstuk. Helaas eindigde dat hoofdstuk veel te vroeg, en daardoor krijgt het stuk met drie nummers een geheel nieuwe lading. Paint The Sky With Blood is een overweldigend eerbetoon aan een uitstekende artiest en een uitzonderlijke erfenis van de weergaloze gitarist / zanger Alexi Laiho. Maar tegelijk ook een modern eerbetoon aan het genre zelf.

De 14 minuten duren de EP wordt geopend met het titelnummer "Paint The Sky With Blood", een storm van razende gitaren en knallende drums versmelten met Alexi Laiho's veelzijdige vocale kracht. Het nummer doet opvallend denken aan vroege CHILDREN OF BODOM, terwijl het ook moderne invloeden toevoegt. Tweede knaller "Payback's A Bitch" en zijn enorme riffs zijn op uit op vergelding en leveren een keiharde, ongeëvenaarde aanval op de trommelvliezen op. Het samenspel van Alexi Laiho, gitarist Daniel Freyberg, drummer Waltteri Väyrynen (Paradise Lost), bassist Mitja Toivonen (ex-Santa Cruz) en live toetsenist Vili Itäpelto is niet alleen een bewijs van het buitengewone muzikale talent van de band, maar toont ook hun vaardigheid in het vakkundig verwerken van verschillende genre-invloeden.

 

Afsluitend covernummer “Where Dead Angels Lie” is een absolute triomf - oorspronkelijk uitgevoerd door de Zweedse extreme metalformatie Dissection, en het nummer schittert als een tijdloze klassieker met een nieuw randje. Hier angstaanjagende riffs en vocalen die afwisselen tussen dreigend gemompel en karakteristieke keelgeluiden. De vervormde vocalen blijven trouw aan het origineel terwijl ze deze versie toch voorzien van een onmiskenbare BODOM AFTER MIDNIGHT injectie.

 

Paint The Sky With Blood Tracklist:

01. Paint The Sky With Blood

02. Payback’s A Bitch

03. Where Dead Angels Lie (Dissection Cover)

 

Paint The Sky With Blood komt uit in de volgende versies:

-10" Spined Sleeve Oxblood

-10" Spined Sleeve Inkspot Ox/Black

-Deluxe Box

-Digital Album

Metal

Deel via social media: