Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-12-08 07:00:00 • 10 min lezen

Nicki Minaj met The Pinkprint Tour op 19 maart in Ziggo Dome

Het Amerikaanse popicoon Nicki Minaj komt op donderdag 19 maart in het kader van “The Pinkprint Tour” naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert, waarbij niemand minder dan R&B-zanger Trey Songz de support act zal zijn, start op vrijdag 12 december om 09.00 uur via Ticketmaster Nederland.

 

Van underground rapster tot fashionicoon en gevierde popster: de uit Trinidad afkomstige Nicki Minaj heeft het helemaal voor elkaar. Met een lucratieve deal op het label Young Money Entertainment van ontdekker en collega Lil’ Wayne weet Minaj in 2010 vriend en vijand te verrassen met haar debuutalbum ‘Pink Friday’, dat direct in de hoogste regionen van de belangrijkste (Amerikaanse) hitlijsten terechtkomt. Ook met de singles ‘Super Bass’, ‘Starships’ en ‘Anaconda’ mag de extravagante zangeres wereldwijde hits op haar naam schrijven. 2014 is een bijzonder mooi jaar voor Minaj: zo scoorde ze een dikke hit met het nummer ‘Bang Bang’ dat ze samen met Jessie J en Ariana Grande heeft opgenomen, stootte ze Michael Jackson van de troon met het aantal noteringen in de Billboard Hot 100 en mocht ze Beyoncé en Jay-Z vergezellen op hun “On The Run” tour. Als kers op de taart  brengt ze dit jaar ook nog eens het langverwachte album ‘The Pinkprint’ (waarop ook een duet met Beyoncé te horen is) uit.

 

Zanger, acteur, producer en songwriter: Trey Songz is gezegend met alle talenten die er nodig zijn om een superster te worden. In de R&B- en hiphop-scene is hij een graag geziene gast, getuige zijn samenwerkingen met artiesten als Jay-Z, Kanye West, Lil’ Wayne, Wiz Khalifa en Drake. Zijn eigen internationale succes kwam na de release van debuutalbum ‘I Gotta Make It’ in 2005. Met bijna een half miljoen verkochte exemplaren schoot het album de Billboard Music charts in. De daaropvolgende albums en tours hebben Songz eveneens lovende recensies, talloze awards en commercieel succes opgeleverd: zo stond het multitalent in 2013 in het kader van zijn vorige plaat nog in een uitverkochte Heineken Music Hall.

 

Dat Nicki Minaj & Trey Songz samen garant staan voor een succes, hebben ze al eerder laten blijken met ‘Bottoms Up’: het nummer kwam direct binnen in de top tien van de Billboard Top 100 en is driemaal onderscheiden met de platinastatus. Samen in de studio smaakte blijkbaar naar meer, want onlangs dropte Songz i.s.m. Minaj de single + video ‘Touchin, Lovin’. Het samenwerken in de studio wordt in 2015 opgevolgd door een gezamenlijke tour, waarbij de twee popsterren op 19 maart te zien zijn in de Amsterdamse Ziggo Dome.

 

 

Voorverkoop

De kaartverkoop voor “The Pinkprint Tour” van Nicki Minaj + support act Trey Songz start op vrijdag 12 december om 09.00 uur via de website van Ticketmaster Nederland, 0900 – 300 1250 (€ 0,60 p/m) en de bekende voorverkoopadressen.

FunX presenteert

Donderdag 19 maart 2015

NICKI MINAJ “The Pinkprint Tour”

+ support act Trey Songz

Ziggo Dome - Amsterdam

Entree: vanaf € 34,- (excl. servicekosten)

Aanvang: 19.30 uur

 

Kijk voor meer informatie over Nicki Minaj op www.mypinkfriday.com of op Facebook, meer informatie over Trey Songz is te vinden op www.treysongz.com en Facebook.

 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door FunX, Metro en 3FM.

Deel via social media: