Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR
2015-09-16 07:00:00 • 11 min lezen

Nieuw album Avishai Cohen in concertgebouw

NEW ALBUM ‘From Darkness’ out now!   De relatie tussen Avishai Cohen* en zijn bas is niet die van een gewone muzikant en zijn instrument. Hij streelt, omhelst en danst met zijn geliefkoosde bas. Die innige band hóór je ook in de muziek. Die is nu eens explosief en dynamisch, dan weer verinnerlijkt en stil, maar altijd oprecht en doorleefd. Elk concert van het Avishai Cohen Trio is een lust voor het oor en oog. De frontman maakt er sowieso een spetterend feestje van. In dit concert stelt hij zijn nieuwste plaat voor, From Darkness.  *Bassist/componist Avishai Cohen, geboren in Israël, studeerde aanvankelijk klassieke piano maar na het horen van de legendarische Jaco Pastorius schakelde hij al snel over naar de bas. Zijn buitengewone techniek en ongewone manier om de akoestische bas te bespelen, hebben hem intussen tot een fenomeen gemaakt. Hij tokkelt, plukt, strijkt en slaat op zijn instrument terwijl hij er zich omheen kronkelt als een boa constrictor om haar prooi. In zijn composities weet hij moeiteloos westerse en oosterse invloeden te versmelten tot een heel persoonlijke stijl.

Wereldburger Cohen woont sinds 1992 in New York, van waaruit hij de planeet verovert met zijn geregeld van samenstelling wisselende groep.

In het voorjaar van 2010 was hij al te gast bij ons voor een magistraal optreden met zijn quintet. Ditmaal brengt hij de jonge talenten Nitai Hershkovits (piano) en Daniel Dor (drums) mee om zijn gloednieuwe album From Darkness (Razdaz Recordz) voor te stellen. Over zijn nieuwe album zegt Avishai zelf: "It is the first time since Gently Disturbed that I have the feeling I am reaching a new, fresh and incredibly substantial form with the trio."

Het zijn immers Nitai en Daniel die zijn muziek meenemen naar plekken en perspectieven, waar Avishai zelf nooit aan zou denken. Hij kon het zich niet beter wensen. De chemie tussen hen beschrijft hij als "Here, three becomes one". Wij kijken alvast heel erg uit naar het concert! 

  http://www.concertgebouw.nl/concerten/kosmopolitische-jazz-van-avishai-cohen-trio  

Deel via social media: