Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-12-08 07:00:00 • 4 min lezen

Nieuw album Noorse Team Me uit op 2 februari!

Het tweede album van de zeskoppige Indiepop band Team Me uit Noorwegen komt uit op 2 februari. Op 23 februari speelt de band in Paradiso.  In 2011 brak de band door met hun debuutalbum 'To The Treetops', waarmee ze de Spelleman Award (de Noorse Grammy) voor Best Pop Group won en speelden ze o festivals als Haldern, Roskilde en Latitude. 

 

In 2010 is Team Me begonnen als soloproject van Marius Drogsås Hagen, toen hij halsoverkop een band  samen moest brengen omdat hij de finale had gehaald van de grootste band competitie in Noorwegen, vergelijkbaar met De Grote Prijs van Nederland. Nadat hij een aantal bevriende muzikanten had benaderd, veranderde het oorspronkelijk eenmalige project in de totstandkoming van Team Me waarna de band  in 2 ½ jaar zo’n 250 optredens in heel Europa heeft gedaan, waaronder een optreden op het Roskilde festival.

 

Na een break van ongeveer een jaar werd er in september 2013 begonnen met de opnamen van het nieuwe album in een van de oudste analoge studios in Oslo. De opnames werden afgerond in een oude boerderij in hun woonplaats. 'Blind As Night' is een eclectische mix van luchtige popsongs met duistere en orkestrale arrangementen, ergens tussen Arcade Fire en Polyphonic Spree. Inmiddels heeft de band met hun energieke live shows over de hele wereld getoerd  met o.a. The Wombats.

 

“Blind As Night is an intriguing slab of icy, Kate Bush-esque, string-stalked prog pop , but The All Time High is the euphoric killer, resembling The Polyphonic Spree base-jumping off an erupting Krakatoa” - NME

“Complex, majestic pop“ - Q Magazine

Op 23 februari speelt Team Me in Paradiso.

 

Deel via social media: