Zoek...
Nieuw album Sabrina Starke p 28 september

Nieuw album Sabrina Starke p 28 september

Youtube video
PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2018-08-23 07:00:00 • 1 min lezen

Pop

Nieuw album voor Sabrina Starke

Drie jaar na haar vorige album komt Sabrina Starke uitvoerig terug: met niet alleen een nieuwe plaat en een clubtour, maar ook met een eigen expositie, viert ze dit najaar haar tienjarige jubileum. Zoals we van haar gewend zijn zocht Sabrina voor deze nieuwe projecten wederom naar gelaagdheid; dit keer staat het thema identiteit centraal. Het album ‘Underneath the Surface’ bevat tien popnummers met invloeden uit de r&b en hiphop en verschijnt op 28 september 2018 (alleen digitaal). Die dag is de cd-presentatie in Arminius in Rotterdam, met aansluitend de opening van de expositie in TENT Rotterdam. De clubtour gaat van start op 7 december in TivoliVredenburg in Utrecht.

Op het nieuwe album ‘Underneath the Surface’ neemt Sabrina ons mee in haar persoonlijke reis naar de lagen van haar eigen identiteit. “Op mijn album deel ik mijn zoektocht en ontstond het verlangen dit groter te maken dan mijzelf. Ik wilde een setting creëren waar ik met mijn publiek dit onderzoek kan voortzetten”, vertelt ze. Vandaar het initiatief voor de expositie ‘Who do you think you are?’ in TENT. De tentoonstelling bestaat uit werken van negen beeldende kunstenaars, waarvan zeven nieuw werk maakten. Rondom de expositie worden ook diverse events (muziek, literatuur, dans en voordracht) georganiseerd. Op deze manier wil Sabrina een plek scheppen waar iedereen zich welkom voelt en waar verhalen, gedachten en visies kunnen worden gedeeld.

Sabrina schreef nagenoeg alle nummers van ‘Underneath the Surface’ zelf; ze liet zich inspireren door onder meer Kendrick Lamar, Nina Simone en Alabama Shakes. Een co-write deed ze met o.a. Jonathan Jeremiah (‘What I’m made of’). Sabrina produceerde het album ook zelf, met Simon Akkermans (C-Mon & Kypski, Mister and Mississippi, Binkbeats) aan haar zijde.

Clubtour:
7 december – Tivolivredenburg, Utrecht
8 december – 013, Tilburg
14 december – Lantaren Venster, Rotterdam
15 december – Paard, Den Haag
19 december – Paradiso Noord (Tolhuistuin), Amsterdam

Pop

Deel via social media: