Zoek...
NIEUW ALBUM ZWEEDSE POPZANGERES ROBYN

NIEUW ALBUM ZWEEDSE POPZANGERES ROBYN

26 oktober 2018

PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-19 07:00:00 • min lezen

Pop

NIEUW ALBUM ZWEEDSE POPZANGERES ROBYN

Op vrijdag 26 oktober komt het nieuwe album ‘Honey’ van popzangeres Robyn uit. Na een smeekbede van fans, die op social media een hoge vlucht nam onder de teaser #RELEASEHONEYDAMNIT, maakte de Zweedse zangeres die in 2007 doorbrak met de wereldhit ‘With Every Heartbeat’, de officiële releasedatum van haar langverwachte album vandaag bekend.

Op vrijdag 26 oktober komt het nieuwe album ‘Honey’ van popzangeres Robyn uit. Na een smeekbede van fans, die op social media een hoge vlucht nam onder de teaser #RELEASEHONEYDAMNIT, maakte de Zweedse zangeres die in 2007 doorbrak met de wereldhit ‘With Every Heartbeat’, de officiële releasedatum van haar langverwachte album vandaag bekend.

In 2012, op een cruciaal moment in het eerste seizoen van de Amerikaanse serie ‘Girls’, bedacht door actrice Lena Dunham die erin de hoofdrol van aspirant-schrijfster Hannah vertolkt, klonk die andere grote hit van Robyn, ‘Dancing On My Own’. Twee jaar na de officiële release van het nummer kreeg het daardoor opnieuw volle aandacht. Vier jaar later, in 2016, vroeg Dunham Robyn om een liedje te schrijven voor het slot van de populaire serie ‘Girls’. De Zweedse popzangeres, die op dat moment aan nieuw materiaal werkte, stuurde Dunham een paar tracks toe. Dunham, op haar beurt, verkoos ‘Honey’ tot de ultieme track.

De twee jaren erna experimenteerde Robyn met diverse geluiden en ideeën en schakelde de hulp in van Metronomy’s Joseph Mount. Daarnaast werkte ze samen met haar vaste muzikale partner Klas Åhlund, Adam Bainbridge (a.k.a. Kindness), Mr. Tophat en Zhala. Met dit gezelschap nam Robyn haar nieuwe album ‘Honey’ op in studio’s in Stockholm, Londen, Parijs, New York en Ibiza.

Deze zomer introduceerde Robyn al haar track ‘Missing U’, een eerste proeve van het album ‘Honey’ en bracht tegelijkertijd een korte film uit. Ze trad op tijdens een van de BBC Radio 1 shows in Ibiza en was er gastvrouw van haar eigen feest in het beruchte en beroemde Pikes hotel.

Robyn zegt: this sweet place, like a very soft ecstasy. Something that’s so sensual, and so good. I danced a lot when I was making it. I found a sensuality and a softness that I don’t think I was able to use in the same way before. Everything just became softer.”

Pop

Deel via social media: