Zoek...
Dries Roelvink danst voor homo-emancipatie in videoclip Cookachoo

Dries Roelvink danst voor homo-emancipatie in videoclip Cookachoo

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-04-25 07:00:00 • 3 min lezen

Nieuwe clip Cookachoo heeft krachtige boodschap

De Amsterdamse band Cookachoo heeft zojuist hun videoclip van het nummer ‘Twirl’ geprimeurd bij Shownieuws. De videoclip is opgenomen in samenwerking met het Rijksmuseum en Dries Roelvink. Cookachoo wil met deze videoclip verschillende werelden bij elkaar te brengen en zo bijdragen aan homoemancipatie.

Cookachoo brengt vandaag het nummer ’Twirl’ uit. De bijbehorende videoclip is ontstaan omdat Cookachoo het belachelijk vindt dat homoseksualiteit in een gedeelte van de samenleving nog steeds een taboe is. Cookachoo wil dat zo veel mogelijk mensen opkomenvoor de homerechten en met deze videoclip daaraan bijdragen.

De Cookachoo leden Anne-Fay Kops en Riquel Gilliad hebben één van de meest hetero mannen van Nederland, Dries Roelvink, gevraagd om een voguing choreografie te dansen. Vogue is een dansstijl die is ontstaan in de LGBT-community in Harlem New York, waarbij attitude en vrijheid van expressie centraal staan. Cookachoo en Dries Roelvink verbinden met deze
videoclip verschillende werelden aan elkaar. Zo willen ze waardering voor elkaar kweken en bijdragen aan homo-emancipatie.

Ook het Rijksmuseum Amsterdam wil bijdragen aan de homo-emancipatie en heeft daarom hun locatie tot beschikking gesteld. Voor het Rijksmuseum is dit een primeur, aangezien er niet eerder een videoclip is opgenomen in het museum. Hiermee laat het Rijksmuseum zien dat zij dé plek zijn waar mensen, kunst en geschiedenis aan elkaar worden verbonden.

Om de boodschap voor homo-emancipatie uit te breiden en om zoveel mogelijk mensen te bereiken heeft Cookachoo een social media campagne opgezet tegen homofobie. Cookachoo roept iedereen op om een foto te plaatsen op social media van zichzelf in een Vogue pose met de hashtag #poseagainsthomophobia.

Choreograaf Vincent Vianen, bekend van zijn werk voor Usher en het tv-programma Dance Dance Dance, is samen met Amber Vineyard verantwoordelijk voor de choreografie. Amber Vineyard is 'mother' of the House of Vineyard en daarmee de grondlegger van de Nederlandse
vogue- en ballroomscene.

De videoclip ‘Weapon of Choice’ van Fatboy Slim is een belangrijke inspiratiebron voor deze videoclip. Hierin danst acteur Christopher Walken een solo choreografie in een hotel lobby. De videoclip is bedacht en geregisseerd door Felix Kops, geproduceerd door Studio Bilder, en mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Over Cookachoo
Anne-Fay Kops en Riquel Gilliad vormen het gezicht van Cookachoo. On stage brengt Cookachoo een explosieve, dansbare mix van bass, electronica, dans en performance art, inclusief politieke boodschap. De band vecht ondere andere voor vrijheid en voor homorechten. Na de release van hun
tweede EP ‘Paradiso’ mochten ze de support verzorgen van Major Lazer en Buraka Som Sistema. In het najaar van 2016 tourden ze met de Popronde langs vele popzalen in het land. Ook stonden ze op verschillende podia zoals Milkshake, Noorderslag, Valtifest en Paris Fashion Week.

Deel via social media: