Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-09-03 07:00:00 • 5 min lezen

Nordic Delight Festival 4 oktober in Centraal Museum Utrecht

Singer-songwriter Loney, Dear en auteur Arne Dahl uit Zweden zijn toegevoegd aan de line-up van het festival, dat op zaterdag 4 oktober plaatsvindt in en om het Centraal Museum in Utrecht. Daarnaast zijn nog vijf muziekacts toegevoegd en is het filmprogramma van Breaking Ground bekend gemaakt. Met twintig muzieknamen en een uitgebreid film- en randprogramma, is het programma van Nordic Delight Festival nu vrijwel compleet.

 

 

Muziek Enerzijds presenteert het festival meer gevestigde namen zoals multi-instrumentalist Loney, Dear (SE), die een exclusief optreden met Utrechtse cellist Maarten Vos geeft. Anderzijds wordt er nog meer nieuw talent gepresenteerd: Proviant Audio (NO), Heimatt (DK), Disaster In The Universe (NO) en Ghost Venue (DK) treden allemaal voor het eerst in Nederland op. Ook het Nederlands/IJslandse koor Olga Vocal Ensemble treedt op. Het festival opent met de Utrechtse stadbeiaardier op het carillon van de Nicolaikerk alwaar hij een deel van het ABBA-repertoire ten gehore brengt.

 

Film, literatuur en cuisine Nordic Delight Festival is meer dan muziek. Bezoekers kunnen zich een dag lang onderdompelen in de Noord-Europese cultuur. Breaking Ground breidt het filmprogramma uit met een selectie van Noord-Europese studentenfilms. Daarnaast draaien er korte Sami films en de Noorse documentaire 'The Snow Cave Man'. Tijdens een talkshow onder leiding van presentatrice Stine Jensen wordt de populariteit van 'Nordic Noir' besproken. Ook zal de Zweedse auteur Arne Dahl hier zijn nieuwste boek presenteren, dat op 2 oktober verschijnt bij De Geus Uitgeverij. De Deense Lars AP, oprichter van de beweging Fucking Flink, draagt zijn visie op de maatschappij over aan de festivalbezoekers. Ook dragen opnieuw vijfentwintig vrijwilligers van het Deense poppodium Gimle uit Roskilde hun steentje bij aan Nordic Delight Festival. De Noord-Europese cultuur kan letterlijk worden geproefd bij Carla's Conditerie, waar rendiervlees, soep en broodjes naar Zweeds recept worden geserveerd.

 

Eerder bekend gemaakt Eerder werd al bekend gemaakt dat Einar Stray Orchestra (NO), Árstíðir (IS), Jennie Abrahamson (SE), Sailor & I (SE), Blaue Blume (DK), Death Hawks (FI), Tremoro Tarantura (NO), Vök (IS), Get Your Gun (DK), The 1st (DK), Wintergatan (SE) en Sekuoia (DK) tijdens het festival optreden. In de filmzaal worden onder andere series Real Humans (SE), Thicker Than Water (SE) en speelfilm 'De vrouw in de Kooi' (DK) vertoond. Noorse cultuurhistoricus Kariin Sundsback speelt in een workshop met zowel typische Scandinavische als Nederlandse gebruiken en tradities. Het publiek kan alles leren over Sami kunst en het Zweedse spel Kubb spelen in de kloostertuin. Men kan genieten van vis en schaaldieren van de Faeroër eilanden, bereid door chefs Birgir Enni en Pontus Elofsson, gelieerd aan 's werelds beste restaurant Noma.

Een ticket voor Nordic Delight Festival geeft op 4 oktober ook toegang tot het Centraal Museum. Verder zijn er combitickets verkrijgbaar voor Nordic Delight Festival op 4 oktober en Nordic Delight @ Amsterdam Dance Event op 16 oktober, waar elektronische muziek uit Denemarken wordt gepresenteerd.

NORDIC DELIGHT FESTIVAL, 4 OKTOBER 2014, UTRECHT

A day to discover tomorrow's Nordic music, film, food, fine arts and design

Tickets a € 32,50 zijn hier verkrijgbaar

Meer info: 

http://nordicdelight.nl/

 

Deel via social media: