Zoek...
Nordmann klaar voor volgende stap

Nordmann klaar voor volgende stap

Het nieuwe album The Boiling Ground verschijnt op 29 september.

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-08-08 14:00:00 • min lezen

Nordmann klaar voor volgende stap

Drie jaar na het behalen van een tweede plaats in HUMO's Rock Rally en een eerste titelloze EP en twee jaar na de release van het enthousiast onthaalde debuutalbum Alarm (2014) brengt de Belgische band Nordmann op 29 september het tweede album The Boiling Ground uit via V2 Records. Als voorloper staat de band op 18 augustus op Pukkelpop Festival in Hasselt.

Van repetitieve, stuwende wentelingen en manische, door liters espresso aangedreven uitspattingen tot elegante droompartijen en voortdurend van vorm veranderende soundscapes: The Boiling Ground werd een album waarin elke slag, kreet, grom en incisie z’n juiste plaats kreeg. Het stuwt Nordmann naar de voorste rangen van België’s rijke, ronkende muziekscene en maakt duidelijk dat de band klaar is voor de volgende stap.

Het album bevat acht nieuwe songs en werd opgenomen in studio La Patrie van Koen Gisen en behoudt de herkenbare Nordmann-identiteit, terwijl hun geluid en visie breder en meer doorleefd klinkt dan voorheen. Ondanks en ook mede door hun activiteiten in talloze andere projecten, werkten Mattias De Craene (saxofoon), Edmund Lauret (gitaar), Dries Geusens (bas) en Elias Devoldere (drums) hard om met dit nieuwe werk hun debuut te overtreffen.

Door een grondige voorbereiding en de wil om een echte bandplaat te maken, werd The Boiling Ground meteen Nordmanns strakste, meest diverse én samenhangende release. De invloeden komen uit broeierige jazz, eigenzinnige rock-‘n-roll, expressionistische grooves en nachtelijk minimalisme, en worden nu nog geslaagder en verleidelijker samengebracht. Het artwork komt van de hand van Sammy Slabbinck, die eerder ook het artwork voor Leonard Cohen's laatste album ontwierp.

Het album The Boiling Ground van Nordmann verschijnt op 29 september via V2 Records. De band is op 18 augustus te zien op Pukkelpop Festival in Hasselt en presenteert het nieuwe album op 18 oktober in Ancienne Belgique in Brussel.

Deel via social media: