Zoek...
NOS journaal verplaatst voor primeur Rowwen Hèze

NOS journaal verplaatst voor primeur Rowwen Hèze

PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-03-07 07:00:00 • 2 min lezen

Folk / Pop

NOS journaal verplaatst voor primeur Rowwen Hèze

Wie gisteren om 00.00 op Limburgs radiostation L1 en Omroep Brabant het NOS Radiojournaal verwachtte, moest even geduld hebben voor belangrijker nieuws: de nieuwste single van Rowwen Hèze. Beide radiostations verzetten hun nieuwsuitzending voor de primeur van ‘Vastenoavend Is Vurbeej’, een ode van Rowwen Hèze aan de Limburgse traditie en herkomst van het einde van de carnavalsperiode.

In de melancholische song bezingt de band de gevoelens die Zuid-Nederland ervaart de dag na het einde van de feestelijke carnavalsperiode. Zanger Jack Poels: “Rowwen Hèze is al jaren leverancier van feestmuziek. Echter, wij doen ook aan nazorg. Voor de dag na het feest leveren wij de ideale soundtrack. Droom weg op onze troostende klanken en laat de herinneringen starend naar het plafond weer voorbij komen”.
 
Vandaag is Aswoensdag, traditioneel het einde van de carnavalsperiode. Klokslag middernacht is de veertigdaagse vastentijd gestart die duurt tot het paasfeest. In Limburg staat het gehele carnaval bekend als vastenoavend, vasteloavend, vasteloavendj, vastelaovend en vasteloavendj. Zoveel regio’s, zoveel schrijfwijzen en tradities.
 
De single ‘Vastenoavend Is Vurbeej’ is nu overal te streamen en downloaden. Het liedje is afkomstig van het nieuwe album 'Voorwaartsch' dat op 26 april verschijnt. Momenteel trekt Rowwen Hèze langs de Nederlandse clubs met de 'Voorwaartsch Clubtour'

Folk / Pop

Deel via social media: