Zoek...
Oasis Knebworth documentaire in bioscopen vanaf 23 september

Oasis Knebworth documentaire in bioscopen vanaf 23 september

Youtube video
PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2021-07-14 07:00:00 • 2 min lezen

Pop / Rock

Oasis Knebworth documentaire in bioscopen vanaf 23 september

Oasis maakte de titel, releasedatum en details van de kaartverkoop bekend voor de langverwachte bioscoop documentaire Oasis Knebworth 1996.

Oasis Knebworth 1996 is het verhaal van de speciale relatie tussen Oasis en hun fans die het grootste concert van de jaren negentig mogelijk maakten. Het wordt volledig in het moment verteld door de ogen van de fans die erbij waren plus omvangrijk, nooit eerder vertoonde concert-en backstagebeelden van het event, met aanvullende interviews met de band en concertorganisatoren.

Geregisseerd door Grammy Award winnaar Jack Scott, is dit een filmische viering van een van de meest iconische live concert evenementen van de laatste 25 jaar, volledig gebaseerd op de muziek en de ervaringen van de fans van dat monumentale weekend. Kaarten voor Oasis Knebworth 1996 gaan in de verkoop op dinsdag 10 augustus, de datum die exact de 25 jaar markeert van de eerste avond van de concerten.

De twee recordbrekende avonden van Oasis in Knebworth vonden plaats op 10 en 11 augustus 1996, met meer dan een kwart miljoen muziekfans van over de hele wereld die samenkwamen in Knebworth Park, Hertfordshire. De kaarten gingen op 11 mei 1996 in de verkoop. Er onstonden lange rijen bij lokale platenzaken en kaartverkoop lokaties, fans wereldwijd probeerden thuis via hun telefoon door de lange wachtrij van de constant bezette ticketverkooplijnen te komen. Alle kaarten waren in minder dan 24 uur uitverkocht, waarmee elk record in kaartverkoop in het Verenigd Koninkrijk werd verbroken. De organisatoren schatten dat de band twee of drie keer zoveel kaarten had kunnen verkopen. Meer dan 2% van de bevolking in de UK had geprobeerd kaarten te kopen.

De monumentale shows vonden plaats terwijl het Verenigd Koninkrijk langzaam bijkwam uit een recessie die een heel decennium had geduurd. Na die jaren 80 veranderde de stemming in het land. Een culturele heropleving in kunst en cultuur gaf aanleiding tot Cool Britannia en Oasis belichaamde dat opnieuw gevonden optimisme en branie. In twee jaar was de band uit een arbeiderswijk in Manchester uitgegroeid tot een van de grootste bands ter wereld en voor de samengekomen massa mensen die zichzelf herkende in de vijf mannen op het podium, was alles mogelijk. 
 
De setlist bestond uit een groot aantal klassiekers, waaronder de openingtracks ‘Columbia’ en ‘Acquiesce’ tot ‘Champagne Supernova’, ‘Don’t Look Back In Anger’, ‘Live Forever’, een door een orkest ondersteunde versie van ‘I Am The Walrus’ en de eerste song uit de 1990s die over een miljard streams op Spotify ging, ‘Wonderwall’.  De Knebworth concerten waren het hoogtepunt van het succes van de band samen met een historische bijeenkomst van een generatie.

De film wordt geproduceerd door Black Dog Films. Noel Gallagher en Liam Gallagher zijn de uitvoerende producenten. De film wordt gefinancierd en gedistribueerd door Sony Music Entertainment en in de bioscopen uitgebracht door Trafalgar Releasing

Liam Gallagher: “Knebworth for me was the Woodstock of the 90’s. It was all about the music and the people. I can’t remember much about it, but I’ll never forget it. It was Biblical.”
 
Noel Gallagher: “I can’t believe we never played Rock ‘n’ Roll Star!”
 
Tom Mackay, President, Premium Content, Sony Music Entertainment: “We are thrilled to be working with RSA Films and Trafalgar Releasing to bring global audiences an incredible cinematic experience around one of Oasis’s most historic concerts.  The premiere of Oasis Knebworth 1996 invites generations of fans who weren’t able to attend this iconic show to experience the lasting energy and impact around Oasis’ performance that truly rocked Knebworth 25 years ago.”
 
Trafalgar Releasing’s Marc Allenby: "The success and continuing legacy of Oasis defined a generation in a way few bands have throughout music history. We are proud to be bringing this celebratory film to cinemas in this special event release, bringing together audiences from all around the world to commemorate the 25th anniversary of these landmark gigs."

Pop / Rock

Deel via social media: