Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-10-29 07:00:00 • 6 min lezen

Ólafur Arnalds op 15 februari te zien in TivoliVredenburg

De IJslandse multi-instruntalist, componist en producer Ólafur Arnalds komt op 15 februari naar Nederland voor een eenmalig concert in het Utrechtse TivoliVredenburg. De kaartverkoop start op zaterdag 1 november om 10:00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via de website van het podium.

 

Arnalds weet als geen ander de luisteraar een prachtige, indrukwekkende en vooral ook unieke muziekervaring te bezorgen. Zijn genre-overstijgende composities, waarin plaats is voor een boeiende mix van klassiek, pop en electronica, worden internationaal geroemd. Arnalds was voor het laatst te zien in Utrecht tijdens het Le Guess Who? Festival in 2013.

 

Als jonge gozer was Arnalds zeer actief als drummer in de metal en hardcore scene van IJsland. Hier kwam in 2004 voorzichtig verandering in, toen hij werd gevraagd om voor de Duitse metal band Heaven Shall Burn instrumentale intro's en outro's te schrijven. Dit leidde uiteindelijk tot zijn muzikale koerswijziging, wat in 2007 resulteerde in het debuutalbum 'Eulogy for Evolution'.

 

In 2009 volgde de EP 'Found Songs'. Deze bestaat uit een collectie liedjes die hij eerder dat jaar schreef tijdens een opnameproces van een week waarin hij elke dag een song schreef en deze diezelfde dag nog online beschikbaar stelde. Dezelfde werkmethode lag ook aan de basis van zijn tweede EP 'Living Room Songs' uit 2011. Later volgden de studioalbums '... And They Have Escaped The Weight Of Darkness' (2010) en 'For Now I Am Winter'(2013).

 

Tegenwoordig houdt Arnalds zich ook bezig met het schrijven van filmmuziek. Zijn werk hiervoor is bijvoorbeeld terug te horen in de films 'Another Happy Day', 'Gimme Shelter', 'Hunger Games' en '300- Rise Of An Empire'. Ook levert hij muziek aan voor de succesvolle thriller serie 'Broadchurch'. Hiervoor won hij een aantal BAFTA Awards, waaronder in de categorie 'Best Music'.

 

Meer informatie over Ólafur Arnalds is te vinden op olafurarnalds.com

 

De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten anders dan via de website van het podium te kopen, aangezien het risico op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.

Deel via social media: