Zoek...
Ontdek muzikaal talent uit Luxemburg tijdens showcase LSL

Ontdek muzikaal talent uit Luxemburg tijdens showcase LSL

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-07-19 15:02:00 • min lezen

Electronic / Indie

Ontdek muzikaal talent uit Luxemburg tijdens showcase LSL

Na edities in New York en Tokyo vindt Luxembourg Sounds Like (LSL) dit jaar voor het eerst plaats in Amsterdam bij de Melkweg. De showcase zet de drie meest veelbelovende indie en elektronische acts uit Luxemburg in de spotlights. Napoleon Gold, Say Yes Dog en When ‘Airy Met Fairy zullen op zaterdag 30 september hun unieke sound ten gehore brengen. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen en bedoeld voor zowel professionals uit de muziekindustrie als muziekliefhebbers.

Luxemburg telt slechts 550.000 inwoners, maar heeft een actieve muziekscene. Het land staat met name bekend om hun elektronische scene. Zo komen onder andere Francesco Tristano, Sun Glitters en Cherokee uit Luxemburg. Deze editie van LSL is er daarom op gericht om mensen kennis te laten maken met deze kenmerkende sound. Drie nieuwe indie/elektronische acts staan op het podium van de Melkweg om te zorgen voor een avond vol energie, meeslepende melodieën en dansbare riffs.

Napoleon Gold

Deze jonge producer maakt betoverende elektronische tracks. Kenmerkend aan zijn ambient sound zijn de warme vocals en percussies. Live wordt hij bijgestaan door Jerome Klein (piano/percussies) en stond hij andere al in het voorprogramma van onder andere London Grammar, Glass Animals, Son Lux en SOHN. Zijn eerste EP is momenteel in de maak.

Say Yes Dog

De drie mannen van Say Yes Dog zijn al even bezig. In 2013 brachten ze hun EP ‘A Friend’ uit die niet onopgemerkt bleef. Noisey bestempelden ze als “the next best thing” en optredens op festivals zoals Primavera Sound en Eurosonic volgden. Hun muziek valt het beste te omschrijven als elektronische pop met funky baslijnen en een melancholische twist.

When ‘Airy Met Fairy

Het debuutalbum ‘Glow’ van dit trio klinkt minimalistisch en subtiel. De combinatie van de loepzuivere vocals van zangeres Thorunn en de rauwe baslijnen en intense drums van Mike en Thomas zorgen voor een unieke sound. Na festivals zoals The Great Escape is dit trio klaar om de wereld te veroveren.

De afgelopen jaren vonden de LSL showcases plaats in onder andere Parijs, Berlijn, Tokyo en New York. Daar traden artiesten op zoals Francescoo Tristano, Sun Glitters, Mutiny On The Bounty en Cleveland. Dit jaar vindt LSL voor het eerst plaats in Amsterdam. De avond start om 19:00 uur. Iedereen kan zich aanmelden voor gratis toegang via de website. Meer informatie is te vinden in het Facebook event.

Electronic / Indie

Deel via social media: