Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-11-25 07:00:00 • 10 min lezen

Ook alt-J op de affiche van Rock Werchter 2015

In 2013 lieten ze The Barn als betoverd achter. Twee jaar en een nieuw album later, komen ze terug naar Rock Werchter (België). Alt-J zal op vrijdag 26 juni geweldig intense muzikale momenten laten optekenen. Dat staat vast. Ze vervoegen Foo Fighters, Muse en Pharrell Williams die eerder reeds aangekondigd werden voor Rock Werchter 2015. Snel weer meer festivalnieuws.

 

Alt-J, dat is magische muziek uit het noorden van Groot-Brittannië. Alt-J is het geesteskind van een groepje studenten film en literatuur aan de universiteit van Leeds. Hun vrije tijd ging op aan repeteren, repeteren en nog meer repeteren. Twee jaar lang oefenden ze zich te pletter. Eerst als Daljit Dhaliwal - naar de gelijknamige BBC-presentatrice - en Films, daarna als alt-J. Tik die combinatie in op een toetsenbord van Apple en je krijgt Δ of de Griekse letter delta. Het teken wordt in de wiskunde gebruikt om veranderingen van natuurkundige grootheden aan te duiden. Dat is ongeveer wat alt-J doet met de popgeschiedenis. Het zet een gigantisch aantal historische stromingen om in prachtige sonische vondsten. Over hun eerste Werchter in 2013 schreef Humo: 'Hoeveel tergende schoonheid kan een mens aan, en hoeveel suikerige ontroering? In The Barn veranderde alt-J uw leven.'

 

Tickets voor Rock Werchter 2015 gaan in verkoop op zaterdag 29 november om 9u via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be. Gedetailleerde ticketinfo is beschikbaar op rockwerchter.be.

 

Over Rock Werchter:

Rock Werchter 2015 vindt plaats van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni. Vier dagen lang is in het Festivalpark in Werchter (België) het beste van nu te zien en te horen op drie podia: Main Stage, KluB C en The Barn. Rock Werchter programmeert overtuigd over genres heen. Dat wordt gesmaakt. Rock Werchter is een meermaals bekroonde, internationale topper. Over de vier festivaldagen heen vonden in 2014 bijna 150.000 unieke festivalgangers uit alle mogelijke windstreken de weg naar een maanden op voorhand uitverkocht festival.

 

Weet meer over Rock Werchter via

 

Deel via social media: