Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-11-19 07:00:00 • 11 min lezen

Ook Muse op Rock Werchter 2015

Rock Werchter pakt vandaag uit met een tweede naam van bijzonder formaat voor de komende editie. Muse zal het festival op zondag 28 juni headlinen. Eerder deze week werd aangekondigd dat Foo Fighters op donderdag 25 juni naar Rock Werchter komen. Meer namen volgen snel. Rock Werchter 2015 vindt plaats van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni. De tickets voor het festival gaan in verkoop op zaterdag 29 november vanaf 9u via ticketmaster.be.

 

Muse is een bepalend gezicht van het Rock Werchter van de 21ste eeuw. De groep heeft zes studio-albums gemaakt en is die elke keer in Werchter komen voorstellen. De eerste vijf tijdens het festival, 'The 2nd Law' als affichehoofd van Werchter Boutique 2013. Het ging van groot naar grootser en mega. De Britse groep brengt evenwel altijd spektakel met hersenen en ruggengraat. Brian May, de gitarist van Queen, bestempelt het trio als extreem getalenteerde muzikanten met gezonde dosissen humor én waanzin. Muse heeft wel meer van die merkwaardige combinaties. Voorman Matthew Bellamy laat zich zowel inspireren door klassieke componisten als door Led Zeppelin of Pink Floyd. Volgens de muziekbladen hoort hij bij de beste gitaristen aller tijden, volgens de damesbladen is hij een van de meest sexy mensen op de planeet. De groep werkt momenteel aan een zevende album met producer Robert Lange (AC/DC, Bryan Adams). En komt uiteraard naar goede gewoonte naar Werchter.

 

Over Rock Werchter:

Rock Werchter 2015 vindt plaats van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni. Vier dagen lang is in het Festivalpark in Werchter (België) het beste van nu te zien en te horen op drie podia: Main Stage, KluB C en The Barn. Rock Werchter programmeert overtuigd over genres heen. Dat wordt gesmaakt. Rock Werchter is een meermaals bekroonde, internationale topper. Over de vier festivaldagen heen vonden in 2014 bijna 150.000 unieke festivalgangers uit alle mogelijke windstreken de weg naar een maanden op voorhand uitverkocht festival.

 

 

Weet meer over Rock Werchter via

 

Deel via social media: