Zoek...
ORANGE SKYLINE BRENGT NIEUWE SINGLE KEEP IT TOGETHER UIT

ORANGE SKYLINE BRENGT NIEUWE SINGLE KEEP IT TOGETHER UIT

Label : Sony Music

Youtube video
PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2021-06-22 07:00:00 • 2 min lezen

ORANGE SKYLINE BRENGT NIEUWE SINGLE KEEP IT TOGETHER UIT

Keep It Together is de nieuwe single van Orange Skyline. Op de track neemt voor het eerst gitarist Niels van der Wielen de lead vocals voor zijn rekening. Shine On, de vorige single van het viertal, werd onder meer verkozen tot TopSong op Radio 2.

De Amsterdamse band Orange Skyline heeft net de tweede single van hun aankomende, nieuwe album uitgebracht: Keep It Together. De lead vocals op deze single zijn voor het eerst niet van frontman Stefan van der Wielen, maar van zijn broer en de gitarist van de band, Niels. Keep It Together is een song over positief blijven en genieten van het leven. Perfect voor de zomer van 2021, aldus Orange Skyline. Een zomer die in meerdere opzichten wel eens oranje kan gaan kleuren.  

Over het schrijfproces vertelt Niels: “Keep It Together gaat voor mij over doorgaan, volhouden en positief blijven, ondanks alle shit die je overkomt. Het leven kan soms zwaar zijn, maar het enige dat je kunt doen is ‘s ochtends uit bed stappen en er het beste van maken. Ik hoop dat Keep It Together mensen een positief gevoel geeft en het ze helpt met opgeheven hoofd elke dag tegemoet te gaan. Voor mij is dit de eerste keer dat ik de lead vocals zing op een single. Heel spannend natuurlijk, maar dit is eigenlijk precies wat Keep It Together voor mij inhoudt: trust your gut, pak de uitdaging aan en schiet hem vervolgens met een omhaal in de kruising!”
 
De beslissing om Keep It Together door Niels te laten inzingen verliep heel organisch, vertelt Stefan: “Niels komt op een dag naar mij toe, met een zolderkamer-opname van een nummer waar hij alvast een zangpartij op had ingezongen. Te gek! 100 punten. Niks meer aan veranderen. Ere wie ere toekomt, zijn stem was perfect voor deze song. Mijn leadpartijen zijn anders, we hebben allebei een eigen sound. Heel verschillend. Maar deze is echt van en voor hem. In de refreinen knallen we de zangpartijen samen, maar de coupletten zijn voor hem. En op dat moment heb ik op het podium tijd voor een slok bier en de mooiste plek om een fantastische band aan het werk te zien!”
 
Orange Skyline bestaat uit broers Stefan en Niels van der Wielen, drummer Mart Atema en bassist Simon ‘Benus’ Christiaanse. Keep It Together is de opvolger van Shine On, die eind februari uitkwam. De single werd verkozen tot TopSong op Radio 2 en kwam op de playlist van Radio Veronica, 3FM en KINK. De band schreef Shine On met JB Meijers (o.a. The Common Linnets), die ook voor de productie van het nieuwe, twaalf songs tellende album tekende. 

Deel via social media: