Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2016-11-05 07:00:00 • 4 min lezen

Orange Skyline kondigt debuutalbum aan

De Groningse band zal op 13 januari 2017 hun album 'Things That I Hide' uitbrengen via Caroline Benelux. Het is de opvolger van de EP An Introduction en daarmee de eerste langspeler die Orange Skyline uitbrengt. Vandaag is direct de eerste single Sound & Fury verschenen, een verwijzing naar gekte, roekeloos opportunisme, en blinde ambitie.

Groeiende interesse in verschillende muziekstijlen heeft de band een uitdagende nieuwe richting in weten te sturen. Invloeden op het album variëren van Tame Impala tot Kanye West, van Iggy Pop tot LCD Soundsystem.

Om die ambities voor een frisse sound te realiseren is de productie van 'Things That I Hide' uitgevoerd door Oscar de Jong van Kraak & Smaak. Die keuze gaf ruimte voor experiment en stond verder af van het geluid dat men gewend is van Orange Skyline.

"Je hoort het indie-gitaar geluid natuurlijk nog wel terug op de plaat, maar dan gemengd met synthesizers, orkestrale partijen en hiphop-invloeden. Het is meer beat-driven geworden", aldus frontman Stefan van der Wielen.

Dat Orange Skyline een bewezen aanstormend talent is, blijkt wel uit het feit dat het viertal na de Popronde en benoeming tot 3FM Serious Talent al op een groot deel van de Nederlandse podia en festivals heeft gestaan, nog voordat er een debuutalbum is uitgekomen. Ook verzorgde de band al het voorprogramma voor Kensington in de Ziggo Dome. Een behoorlijk solide basis om nu eindelijk een volledig album aan te wereld te mogen tonen.

Tracklist 1. Sound & Fury 2. Enemy 3. Embrace 4. Lost 5. Animals 6. The Showdown 7. Few Knew 8. Talking Of Michelangelo / Hotel Rooms 9. High 10. I Feel Fine

Deel via social media: