Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2016-11-05 07:00:00 • 6 min lezen

Orgaanklap stopt er mee met "De Grap Is Gemaakt"

Orgaanklap, de tantoeleipe belichaming van punkrock in Nederland houdt er mee op. In de 10 jaar dat de band bestond verhieven ze Nederlandstalige punkrock, en wansmaak, tot een ware kunst. Sinds het debuutalbum Kwarktassen (2014) toerde de band door heel Nederland, speelden hun magnum opus op Lowlands en joegen ze hun publiek de stuipen op het lijf.

Ter ere van het afscheid speelt de band nog één keer door het land onder de noemer 'De Grap Is Gemaakt Tour'. Een laatste eindschot in Orgaanklap-stijl, lees: snoeihard rocken in met mayonaise gevulde sokken, beschilderde gezichten en sexueel getinte outfits. Met een vleugje stand-up comedy en publieksparticipatie.

De band maakte een gepaste aankondiging op video en publiceerde deze op YouTube.

Orgaanklap bracht in de afgelopen jaren twee albums en één EP uit op Suburban Records. Het debuut Kwarktassen zette de band in 2014 direct op de kaart. De hit Ik Ben Een DJ veroorzaakte dermate roering bij de Nederlandse radio dj's, waardoor hun radio carriere in de kiem gesmoord werd. Desalniettemin brak zanger Jeff Tropicana live op 3FM zijn enkel. Daarnaast speelde de band door het hele Nederlandse clubcirquit en op talloze festivals. De EP Thriller uit 2015 (naar Michael Jackson's hit album Thriller) vormde de opmaat naar het laatste Orgaanklap album Panic At The FEBO.

Tijdens de 'De Grap Is Gemaakt Tour' komen ook de Duitse fans aan hun trekken met een eenmalige show op Germaanse bodem. Hun allereerste en allerlaatste show in het buitenland.

Zanger Jeff Tropicana is er kort over: "hahahahahaha, wat een grap."

De band kan uitgezwaaid worden in de volgende zalen:

06-01 Mezz, Breda 07-01 Patronaat, Haarlem 13-01 Hedon, Zwolle 14-01 Manifesto, Hoorn 21-01 Monsters Of, Mariaheide 27-01 V11, Rotterdam 04-02 Sugar Factory, Amsterdam 11-02 TBA, Berlijn 18-02 OJC Jonosh, Asten Heusden 25-02 DB's, Utrecht

Deel via social media: