Zoek...
Alba Plano treedt op met originele band Amy Winehouse

Alba Plano treedt op met originele band Amy Winehouse

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-05-16 07:00:00 • 2 min lezen

Originele band Amy Winehouse op tournee door Nederland en België

In oktober komt de originele band van Amy Winehouse voor een uitgebreide tournee naar Nederland en België met ‘Forever Amy’. De show doet recht aan de grote invloed die zij op de muziekwereld heeft gehad. Een ontroerend eerbetoon aan een geweldige vrouw, die haar ziel verkocht aan de muziek. De kaartverkoop is bij een aantal zalen reeds begonnen.

‘Forever Amy’ is een overweldigende reis door de muziek en de live-optredens van Amy Winehouse. Een memorabele show, die de extravagante artieste zo natuurgetrouw vertolkt dat je gelooft dat Amy zelf op het podium staat, als stralend middelpunt van haar band. Dat is de verdienste van het Siciliaanse jazz- en soulwonder Alba Plano. Zij wordt begeleid door Amy’s oorspronkelijke bandleden die de jazzdiva het best kenden en die met deze fantastische show haar muzikale nalatenschap levend willen houden. Musical director en bassist Dale Davis, keyboardspeler Xantone Blacq, gitarist Hawie Gondwe, drummer Nathan Allen en saxofonist en fluitist Jim Hunt, zijn stuk voor stuk door de wol geverfde topmusici die met Amy Winehouse de wereldtop van de popmuziek bereikten.


Foto: zangeres Alba Plano.

Alba Plano is in deze formatie als leadzangeres helemaal in haar element. Amy Winehouse was de grote inspiratie voor haar muzikale carrière en dat blijkt uit de authentieke en respectvolle wijze waarop zij de topsongs van de jazz- en souldiva laat herleven. Met haar buitengewone vocale kwaliteiten is Alba de perfecte stem voor de muzikale reis door het repertoire van Amy. Maar ook de stijl en presentatie op het podium die La Winehouse haar bij haar fans zo geliefd maakten, weet zij wonderbaarlijk goed te evenaren. Amy Winehouse was een fenomeen in haar genre. Een film over haar leven won een Oscar voor beste documentaire.

Deel via social media: