Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-09-13 07:00:00 • 9 min lezen

OSSE BAND GIFTER SPEELT NIEUWE MUZIEK

Rockband Gifter mag landelijk meedoen, maar speelt het liefste thuis in de Groene Engel.

“Wat is de volgende stap?”: Een vraag die meerdere malen aan de band werd gesteld tijdens deelname aan het Proud of the South programma. De heren van Gifter gingen er even voor zitten en bedachten: popliedjes uitbrengen die wel op de radio zouden kunnen. Een jaar verder en de band heeft samengewerkt met Martijn Groeneveld (Blaudzun, Dotan, John Coffey) terwijl er met een team plannen werden gesmeed voor de lancering. Het gaat om Falling Down, de jongste single van Gifter die op vrijdag 16 september uitgebracht wordt in de Groene Engel in Oss.

Wie het Engelse woordenboek erbij pakt, zal zien dat het woord ‘gifter’ er niet in te vinden is. Desondanks heeft Gifter een eigen betekenis gegeven aan dit woord. Het gifter-moment is een eye opener: een heldere ingeving. Zo is de band vijf jaar geleden ook ontstaan in een schuur in Oss achter het ouderlijke huis van de bassist. In die vijf jaar heeft Gifter een behoorlijke reis afgelegd. Vooral live zijn er meters gemaakt. Op afgelopen Bevrijdingsdag zelfs 600 kilometer voor drie optredens, weliswaar zonder helikopter. Er werden akoestische sessies gespeeld in fabrieken, musea, openluchttheaters en in de kroeg. De band ging bovendien versterkt op pad van Terschelling tot in Maastricht en van Bergen op Zoom tot in Groningen tijdens Eurosonic/Noorderslag.

Terug naar het heden en we zien een nieuwe Gifter, inclusief nieuwe muziek. De opnames bij de Mailmen Studio met producer Martijn Groeneveld zijn afgerond. De single release vindt plaats op 16 september in de Groene Engel, waar naast Gifter ook enkele muzikale vrienden zullen optreden; “Bands die we zelf gewoon heel goed vinden.’’

Deel via social media: