Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2016-07-30 07:00:00 • 12 min lezen

Pink Floyd kondigt boxset aan met niet eerder uitgebrachte muziek

. Niet eerder uitgebrachte demo's, TV optredens en live beeldmateriaal uit het archief van Pink Floyd . Meer dan 20 niet eerder uitgebrachte tracks inclusief Vegetable Man en In the Beechwoods uit 1967 . 7 uur aan nog niet eerder uitgebrachte live audio . 15 uur en 35 minuten aan videomateriaal inclusief zeldzame optredens, interviews en 3 speelfilms . 6 delen met een exclusief bonus pakket van 27 cd's . Geremixte en geüpdatete versies van de muziek uit de film 'Zabriskie Point'

Op 11 november 2016 zal Pink Floyd de boxset The Early Years 1965-1972 uitbrengen. De band is in hun enorme muziekarchief gedoken om deze deluxe 27-delige boxset met zeven boek-vorm verpakkingen en niet eerder verschenen materiaal te produceren. De boxset bevat TV opnames, BBC sessies, outtakes en demo's. Daarnaast worden er meer dan twintig niet eerder uitgebrachte tracks uitgebracht, inclusief 7 uur aan live audio en meer dan 5 uur aan zeldzame concertbeelden. In totaal bevat de box meer dan 12,5 uur aan audio (bestaande uit 130 tracks) en meer dan 15 uur aan videomateriaal. Deze zijn geproduceerd op een 7''inch vinyl in replica verpakking en bevatten memorabilia, speelfilms en nieuwe remixes. De tracks Vegetable Man en In The Beechwoods (uit 1967) zijn niet eerder verschenen en zijn voor deze release volledig geremasterd.

The Early Years 1965-1972 geeft verzamelaars de mogelijkheid om de evolutie van de band te horen en getuige te zijn van hun rol in de culturele revolutie, vanaf hun allereerste opnames tot de jaren voorafgaand aan de release van The Dark Side of The Moon: één van de best verkochte albums aller tijden. De fans zullen de uitvinding van psychedelische progressieve rock te zien krijgen via een collectie die je meeneemt door het verhaal van Pink Floyd. Van de single Arnold Layne tot de 20 minuten durende epische Echoes en vanaf het moment dat Roger Waters, Richard Wright, Nick Mason en Syd Barrett elkaar ontmoetten in de Londense Regent Street Polytechnic tot het vertrek Syd en de komst van David Gilmour.

Uniek voor 'The Early Years' zijn de vele vroege Nederlandse en Belgische opnamen van de band. Zo bevat de box beeld van de Belgische TV-show Tienerklanken uit 1968, en is een volledige show in het Amsterdamse Paradiso uit 1969 als 76 minuten durende audio-opname te vinden in de set.

In aanvulling op de deluxe set, zal er op 11 november ook een 2-CD highlights album, The Early Years - CRE/ATION,verschijnen via Pink Floyd Records. Elke verpakking in boek-vorm zal begin individueel 2017 uitgebracht worden, behalve 'BONUS CONTINU/ATION', welke exclusief is voor deze boxset.

Deel via social media: