Zoek...
Poliça kondigt nieuw album 'When We Stay Alive' aan

Poliça kondigt nieuw album 'When We Stay Alive' aan

Label : V2

Youtube video
PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-10-10 07:00:00 • 3 min lezen

Pop / Rock

Poliça kondigt nieuw album 'When We Stay Alive' aan

Begin 2018, had Poliça's Channy Leaneargh een ernstig ongeluk waarbij zij haar rug beschadigde en maandenlang met een brace en beperkte mobiliteit achterbleef. Echter gaat Poliça's vierde album 'When We Stay Alive' niet over dit ongelukkige ongeval. Het gaat om de verlossende kracht van het herschrijven van je verhaal om te genezen en het terugvorderen van je identiteit als gevolg hiervan. Vandaag werd aangekondigd dat het album volgend jaar op 31 januari zal verschijnen via Memphis Industries. Luister nu naar de eerste single 'Driving'.

Tijdens het herstel adviseerde de arts van Leaneagh haar om niet alleen te focussen op lichamelijke genezing, maar ook te mediteren op de mentale handeling van genezing - om de woede, spijt en angst die ze voelde te wissen. Om dit voor elkaar te krijgen, stelde ze zich voor dat ze het verhaal van het ongeval herschreef. Met enkel haar gedachten en haar rug volledig verstijfd, zou Leaneagh zichzelf inbeelden dat ze niet op cement zou vallen, maar in plaats daarvan op een wolk, en veilig zou landen voordat ze neer zou storten. Toen ze de positieve effecten van deze mentale oefening begon te voelen, ging ze hetzelfde doen voor andere verwondingen en pijnen die ze uit haar verleden greep.

 

De groep deelt vandaag ook de eerste single van het nieuwe album, genaamd 'Driving'. Op de broeierige opener, een van de nummers geschreven na het ongeval, lopen de beats van Ryan Olson als witte lijnen over asfalt. Channy vertelt: “Laying in bed, as I healed from a 10 foot fall of carelessness with my life, I would dream of running in green grass and tears would pour from my eyes. “Running in the tall tear grass; imagine wanting life and the want remains.” That is a feeling to hold onto; that life is worth living even when all the towers are crumbling and this goes beyond my own little accident but the world around me. Following the crone into the sinking ship and having the chance to return without a shadow. Drive on, Drive on. A second chance you won’t forget”.

 

 'When We Stay Alive' heeft een nieuwe zelfverzekerde sound, wat wordt weerspiegeld in de felle, vastberaden nummers en verankerd door de zware synths en punctuerende beats van medeoprichter en producer Ryan Olson van Poliça. Olson en Leaneagh hebben de afgelopen jaren op grote schaal samengewerkt met muzikanten van over de hele wereld, waaronder: Bon Iver, Boys Noize, Lane 8, Sasha, Leftfield, Daniel Wohl en Swamp Dogg naast talloze muzikanten uit het 37d03d-collectief. Als gevolg hiervan biedt 'When We Stay Alive' een van de grootste muzikale casts van alle Poliça platen. Olson bracht zijn favoriete muzikanten naar de studio voor sessies die tot diep in de nacht doorgingen. Vervolgens stuurde hij Leaneagh de bestanden om tijdens haar herstel thuis teksten te kunnen schrijven, die ze alleen of met ingenieur Alex Proctor zou opnemen. Drummers Drew Christopherson en Ben Ivascu hebben de nummers gekleurd met een nieuwe aanpak - het drastisch veranderen van de ritmische dynamiek door een niet te onderscheiden hybride van live en elektronische instrumentatie te creëren - en bassist Chris Bierden zorgde voor een melodie-beladen low-end en meer gelaagde backing vocals dan ooit tevoren.

 

 

Pop / Rock

Deel via social media: