Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-12-19 07:00:00 • 4 min lezen

Press Gent Jazz Festival

Norah Jones, Omer Avital Quintet en Yves Peeters Gumbo eerste namen Gent Jazz Festival 2017

Gent Jazz Festival kondigt de eerste namen voor deze zomer aan. Het festival vindt plaats van 6 t/m 15 juli 2017 op de Bijlokesite in Gent. Op zondag 9 juli betreden de New Yorkse jazzzangeres Norah Jones en het Omer Avital Quintet de Main Stage. De Gentse drummer Yves Peeters speelt diezelfde dag drie sets op de Garden Stage met zijn groep Yves Peeters Gumbo. De ticketverkoop gaat meteen van start op maandag 19 december om 10u.

Op zondag 9 juli stelt de New Yorkse jazzzangeres Norah Jones haar zesde en nieuwste album ‘Day Breaks’ voor. Jones werkte hiervoor samen met jazzgrootheden Wayne Shorter, Dr. Lonnie Smith en Brian Blade en koos voor het gerenommeerde Blue Note Records als label. De Amerikaanse grande dame van de jazz maakte met haar debuut “Come Away With Me” en de welbekende single “Don’t Know Why” muziek voor de massa. Sindsdien heeft ze wereldwijd meer dan 45 miljoen platen verkocht en negen Grammy Awards op haar naam staan. De laatste keer dat Norah Jones in België te zien was, dateert van Gent Jazz Festival 2010. Met Gent Jazz Festival 2017 als exclusief Belgisch concert sluit ze het eerste deel van het festival af.

Diezelfde dag staat ook de Israëlische contrabassist en componist Omer Avital op de Main Stage. Op Gent Jazz Festival omringt hij zich met straf volk als trompettist Yonathan Avishai en de 22-jarige drummer Ofri Nehemya, een van de grootste talenten van de Israëlische scene. Voor headliner Norah Jones brengt hij met het Omer Avital Quintet werk uit zijn nieuw album “Abutbul Music”. Een mix gaande van Sefardische muziek over funky grooves tot bedwelmende Noord-Afrikaanse woestijnblues. Het Amerikaanse Downbeat noemt hem één van de meest spannende muzikanten van de laatste twintig jaar en vergelijkt hem zelfs met de legendarische Charles Mingus. Tot voor kort maakte hij deel uit van Triveni, het trio van trompettist Avishai Cohen.

De Gentse drummer Yves Peeters treedt met zijn groep Yves Peeters Gumbo drie keer aan op de Garden Stage, het tweede podium van Gent Jazz Festival. Met “The Big Easy Revisited” nemen de artiesten je mee op een trip naar het muzikale erfgoed van het New Orleans voor en na Katrina.

Cadeautip: Gent Jazz Festival biedt de mogelijkheid om naast de standaard tickets een bedrag als voucher aan te kopen en deze als cadeau te schenken. 

Meer namen voor Gent Jazz Festival 2017 worden later bekend gemaakt.

Tickets & info: www.gentjazz.com

Deel via social media: