Zoek...
Delft Fringe Festival

Delft Fringe Festival

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-02-09 07:00:00 • 3 min lezen

Diversen / Wereldmuziek

Programmering zevende editie Delft Fringe Festival bekend

Vandaag maakt het Delft Fringe Festival de programmering voor de zevende editie bekend. Van donderdag 1 tot en met zondag 11 juni staat de historische binnenstad van Delft in het teken van de zevende editie van hét theaterfestival voor jonge makers in Nederland. Op ruim 35 locaties spelen 50 podiumkunstenaars 400 voorstellingen in 11 dagen. Het Delft Fringe Festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste en grootste theaterfestivals voor jonge makers.

Op deze zevende editie wordt o.a. het nieuwste werk getoond van:

  • De Gestampte Meisjes
  • Esmay Usmany
  • Eva van den Bosch
  • Hun
  • Jamie de Groot
  • Jasper Smit
  • LUDIQUE!
  • Marco Martens
  • Stephan Peters
  • Tom Montfrooy


Grote diversiteit aan genres en podiumkunstenaars
Het programma van het Delft Fringe Festival biedt een podium aan een nieuwe generatie podiumkunstenaars. Deze aankomende editie is er wederom aandacht voor een grote diversiteit aan podiumkunstenaars. Dit jaar verwelkomt het festival 4 cabaretiers, 1 circusact, 1 clownsvoorstelling, 5 dansvoorstellingen, 6 kleinkunst-voorstellingen, 10 muzikanten en bands, 9 muziektheatervoorstellingen, 2 poëzievoorstellingen, 1 straattheatervoorstelling, 7 theatervoorstellingen en tot slot 4 familievoorstellingen.


Talent van de toekomst op spannende locaties in Delft
De bezoekers van het Delft Fringe Festival zitten niet op het pluche in het theater, maar beleven de voorstellingen door het talent van de toekomst dicht op de huid van de artiest. De voorstellingen vinden plaats op spannende en onverwachte locaties in Delft. Zoals de sfeervolle ruimte in het oudste café van Delft, Bierhuis de Klomp. Of onder de wieken van  de Delftse molen de Roos, die als enige de vernieuwing van het Centraal Station Delft heeft overleefd. Maar ook intieme particuliere locaties, zoals een oude karakteristieke schuur, die wordt beheerd door de 90-jarige Jan, is één van deze spannende locaties.


Verrassend betaalbare voorstellingen
De voorstellingen op het Delft Fringe Festival duren maximaal dertig minuten, waardoor je als bezoeker meerdere voorstellingen op één avond kunt bezoeken. En dat is verrassend betaalbaar! Voor €7,50 geniet je van één spraakmakende voorstelling. En koop je het Delft Fringe Festivalbandje, dan ontvang je maar liefst €2,50 korting op elke voorstelling die je bezoekt. Zo geniet je van een compleet avondje uit voor slechts €22,50.


Het Delft Fringe Festival is voor makers de onmisbare ‘missing link’
In 2014 deed Eva van den Bosch voor het eerst mee aan het Delft Fringe Festival en ook dit jaar is zij weer te zien. Eva: ‘De voorstelling in 2014 werd goed ontvangen en we kregen veel reacties. We werden daarna door veel mensen benaderd, waaronder een impresariaat voor jeugdtheater. Het balletje begon langzaamaan te rollen. Dat mensen ons hebben zien spelen tijdens het Delft Fringe Festival heeft daar zeker invloed op gehad. Delft Fringe Festival vormt een onmisbare ‘missing link’ tussen het net van de academie komen en je eigen boontjes kunnen doppen met een fijne speellijst. Je moet kunnen uitproberen, kunnen worden ontdekt door je publiek en daarvan kunnen leren. Daar is Delft Fringe een ultiem podium voor.’

Diversen / Wereldmuziek

Deel via social media: