Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-06-18 07:00:00 • 10 min lezen

Richard Thompson - Still

Folklegende laat nieuwe album produceren door Jeff Tweedy (Wilco), release datum 29 juni

In bijna 50 jaar heeft zanger/songwriter/gitarist Richard Thompson een oeuvre opgebouwd waar geen enkele misser tus sen zit. Van Fairport Convention via zijn sessiewerk voor Sandy Denny en Nick Drake naar de albums met Linda Thompson en natuurlijk zijn solowerk van de afgelopen decennia, worden zijn albums en optredens hogelijk gewaardeerd.

Na een smaakvol akoestische tussendoortje vorig jaar is 'Still' het echte nieuwe studio album van Richard Thompson. En wat voor één! De opvolger van het succesvolle ‘Electric’ (2013) is geproduceerd door niemand minder dan Jeff Tweedy (Wilco) en opgenomen in slechts negen dagen met vertrouwde leden van zowel zijn eigen als Tweedy’s band. Thompson wilde op een nieuwe frisse manier aan een album werken en dat is gelukt. Natuurlijk hoor je nog steeds zijn fenomenale gitaarspel, heerlijke zang en teksten vol diep inzicht en galgenhumor, maar ‘Still’ is bovenal een uitstekend rapport van een erkende meester die niet te beroerd is zichzelf uit te dagen en zich bloot te stellen aan een nieuwe omgeving ten einde op veerkrachtige wijze uit nieuwe bronnen te kunnen blijven putten.

Rond het album zal ook een Europese tournee plaats vinden met zijn ElectricTrio. Daarbij worden de volgende Nederlandse podia aangedaan:

24 sept – Zwolle, Hedon 25 sept – Haarlem, Patronaat 26 sept – Bergen Op Zoom, Gebouw-T

Deel via social media: