Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-10-30 07:00:00 • 3 min lezen

Rob Klerkx komt deze week uit met zijn vijfde album 'Magnolia'

Op 31 oktober verschijnt het vijfde studioalbum van Rob Klerkx. Op deze plaat, die de titel 'Magnolia' heeft meegekregen, staan tien prachtige en meeslepende songs. De Amsterdamse singer-songwriter laat, samen met zijn band The Secret, een intens, dynamisch en ingetogen geluid horen. Vooruitlopend op de release, verscheen onlangs de single 'Carry My Love'. Klerkx' jongste wapenfeit wordt vanavond in Paradiso gepresenteerd.

 

Klerks speelde in verschillende bands zoals Paulusma, Supersub en Moke. Tijdens die periode focuste hij zich ook op z'n solo-werk. Dit leverde tot nu toe een viertal platen op, namelijk 'New Roads' (2007), 'Unleash' (2009), 'Undertones' (2011) en 'Final Desire' (2012). Kenmerkend voor zijn werk is de dunne lijn tussen mainstream pop en alternative underground. Hij weet erin te slagen de luisteraar mee te nemen naar de meer diepere psychedelische laag van de muziek.

 

Deze benadering zet hij voort op 'Magnolia' dat is geïnspireerd op enerzijds de Amerikaanse muziekcultuur waarmee hij tijdens z'n vele reizen in dat land in aanraking kwam, en anderzijds op z'n fascinatie voor de diepere betekenis van het gegeven 'roots'. Niet alleen in muzikaal opzicht, maar ook op het persoonlijke vlak.

 

'Magnolia' balanceert tussen rock, psychedelische roots en explosieve americana. Het geluid klinkt groots, strak en avontuurlijk zoals te horen is op bijvoorbeeld 'Virginia' en 'Burning Heart', maar bevat ook meer intiemere en kleinere songs waaronder de titeltrack 'Magnolia' en 'Carry My Love'.

 

Meer informatie over Rob Klerkx is te vinden op www.robklerkx.com

 

Deel via social media: