Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-12-09 07:00:00 • 3 min lezen

Rob Klerkx & The Secret - nieuw album ‘Fever Dream’

Na een intensieve schrijfperiode verscheen gisteren het nieuwe album ‘Fever Dream’ van Rob Klerkx & The Secret. ‘Fever Dream’ is een krachtige rockplaat met een psychedelisch randje, geïnspireerd door voorbeelden uit de negentiger jaren. 

De albumrelease wordt ondersteund door een clubtour. In vergelijking met voorganger Magnolia is ‘Fever Dream’ een meer gitaar georiënteerde plaat geworden. “Wij zijn allemaal gevoed door de jaren negentig gitaarbands. Rock die een progressieve kant raakt, met als houvast goede songs”. 

Met de energie van The Secret leverde dit uitgangspunt 10 stevige songs op, harder maar zonder de kern van goed geschreven liedjes uit het oog te verliezen.

De door Rob geschreven songs werden met input van de band ingekleurd, gezamenlijk werden de muzikale grenzen opgezocht met als gemeenschappelijk doel de magie van iedere song te pakken.

The Secret is geen bandje maar een collectief van topmuzikanten dat als gemeenschappelijk doel heeft de magie van iedere song te pakken. Met Rob Klerkx dit keer niet als de stuwende motor maar als songwriter en frontman. 

Rob Klerkx is bekend door zijn werk als drummer van Moke en Paulusma maar voornamelijk actief als liedjesschrijver en frontman van zijn eigen collectief Rob Klerkx and The Secret. 

 “In essentie ben ik een schrijver, die ook is gaan drummen. Muziek is zo’n ontzettend mooi medium om het over de grote onderwerpen van het leven te hebben. Daar zit mijn passie, het willen delen. Universeel willen zijn, connectie maken met andere mensen. Dat is wat ik bewonder in artiesten als bijvoorbeeld Damien Rice, PJ Harvey, Nick Cave en bands als Pearl Jam en The Black Crowes.”

Voor The Secret benaderde Rob muzikanten die een meerwaarde konden leveren aan zijn songs EN waarmee een waardevolle wisselwerking ontstond: Ralph van Reijendam (drums), Ben Kribben (bass, backing vocals), Ruard Sanders (gitaar), Herman Wilken (gitaar) en Lode de Roos (keys, backing vocals). 

Volgend op de album release staat voor de komende maanden een ‘Fever Dream’ club tour geboekt.

De energie van het album en de verschillende lagen, die zich naarmate je dieper in de plaat komt verder uitrollen, wil de band in hun live shows voortzetten.  “Het moet verder gaan dan een nummertje  spelen. Het gaat ons om een trip, een beleving. We werken op gevoel, hoe puurder hoe beter”. 

 

Rob Klerkx & The Secret ‘Fever Dream’ tour

27-11 Eindhoven, Stage (try-out)

8-12 Amsterdam, Paradiso (album release)

18-12 Bergen, Taverne

26-12 Den Bosch, P79

6-1 Haarlem, Patronaat

20-1 Leiden, De Nobel

22-1 Eindhoven, Cafe Wilhelmina

27-1 Vlaardingen, Kroepoek Fabriek

28-1 Tilburg, Paradox

4-2 Emmen, Rue de la Gare

26-2 Beverwijk, Cafe Camille

 

www.robklerkxandthesecret.com

Deel via social media: