Zoek...
"Rock Chick" Harlea komt naar Nederland voor 2 shows

"Rock Chick" Harlea komt naar Nederland voor 2 shows

PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2017-03-02 07:00:00 • 2 min lezen

Rock

"Rock Chick" Harlea in mei naar Nederland voor 2 shows

Het nieuwe Britse rockfenomeen en singer-songwriter Harlea komt voor twee shows naar ons land. Op 3 mei staat de 24-jarige zangeres uit Londen in Merleyn in Nijmegen en op 4 mei is ze te zien in Paradiso, Amsterdam.

Het nieuwe Britse rockfenomeen en singer-songwriter Harlea komt voor twee shows naar ons land. Op 3 mei staat de 24-jarige zangeres uit Londen in Merleyn in Nijmegen en op 4 mei is ze te zien in Paradiso, Amsterdam. “Rock 'n' Roll's newest kid on the block” dropte eind vorig jaar uit het niets de single ‘Miss Me’ en werd een ware hit op Spotify en Soundcloud. Ook de tweede track ’You Don’t Get It’ maakt indruk en is nu veelvuldig te horen op de Nederlandse radio. Kaartverkoop begint op vrijdag 3 maart.
 
Het pulserende en pompend rockende ‘Miss Me’, dat flirt met het vroege werk van Arctic Monkeys, blijkt een formidabele binnenkomer voor de zangeres, die voor de muziekwereld tot op dat moment nog een volslagen onbekende was. Volgens de jonge singer-songwriter gaat het nummer over “Het intense plezier dat een relatie kan geven, afgezien van de eventuele consequenties’. Miss Me staat voor een emotionele verslaving, die je pas goed voelt als je van elkaar wordt gescheiden. Zelfs een destructieve relatie voelt beter dan de pijn van het niet samenzijn.”
 
Onlangs zette Harlea haar tweede single ‘You Don’t Get It’ online. Het is een bluesy R&B-rocksong, waarin ze klinkt als Amy Winehouse, maar dan met elektrische gitaar. Denk aan Garbage’s Shirley Manson meets Jesus & Mary Chain, maar vooral vette, klassieke rock-‘n-roll.
 
De in Birmingham geboren artieste, die haar ouderlijk huis al op zestienjarige leeftijd verliet en onder andere als model in Los Angeles heeft gewerkt, heeft inmiddels al een aantal shows in haar thuisland gedaan en nu is Nederland als een van eerste landen in Europa aan de beurt om kennis te maken met dit nieuwe rockfenomeen.
 
Het speelschema ziet er als volgt uit:
 
3 mei: Nijmegen, Merleyn
4 mei: Amsterdam, Paradiso 

Rock

Deel via social media: