Zoek...
Rockband Diesel (NL) presenteert nieuw materiaal in Q-Factory

Rockband Diesel (NL) presenteert nieuw materiaal in Q-Factory

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-02-17 07:00:00 • 1 min lezen

Rock

Rockband Diesel (NL) presenteert nieuw materiaal in Q-Factory

Ruim drie decennia na hun wereldwijde hit 'Sausalito Summernight', bundelen de mannen van Diesel wederom de krachten om nummers als 'Goin' Back To China', 'Down In The Silvermine' en natuurlijk 'Sausolito Summernight' nieuw leven in te blazen! Op zondag 21 mei komt de band naar Q-Factory om behalve hun bekende nummers het publiek te trakteren op nieuw werk!

Diesel werd in 1978 opgericht door ex-Kayak drummer Pim Koopman en raakte op elkaar ingespeeld als studiomuzikanten voor een aantal producties van Koopman. De band had verschillende Top 40 Hits, maar het was de vierde single, "Sausolito Summernight", die de groep internationaal succes bracht (nummer 25 in de VS en nummer 1 in Canada). In de loop der jaren werd de groep verschillende keren ontbonden en versterkten vele topmuzikanten de gelederen van Diesel. 

In 2016 besloten Mark Boon en Rob Vunderink door de aannemende belangstelling uit Nederland en Canada de groep nieuw leven in te blazen. Inmiddels is de nieuwe single Like Hell I Will een feit en ligt er nog meer nieuw werk op de plank. Samen met  René Meister (Het Goede Doel), Dave Bordeaux (Billy The Kid) en Ron van Elswijk, die samen met hun meerstemmige zang voor de unieke, Amerikaanse sound zorgen die de band zo uniek maakt, is Diesel 'ready to hit the road again'! 

Wanneer: 21 mei 2017
Tickets: €17,50
Doors: 20:00 uur
Adres: Atlantisplein 1, 1093EA Amsterdam

Rock

Deel via social media: