Zoek...
ROEF: Rooftop Festival op 14 daken op 7 en 8 juni

ROEF: Rooftop Festival op 14 daken op 7 en 8 juni

Youtube video
PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-05-26 07:00:00 • 2 min lezen

Diversen

ROEF: Rooftop Festival op 14 daken op 7 en 8 juni

Hoe het hoogste festival van Amsterdam aandacht vraagt voor de het daklandschap. De daken op, de hoogte in! Op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni neemt het jaarlijkse Rooftop Festival ROEF je mee naar de 14 mooiste daken in Amsterdam Centrum, Oost en Noord. Er is speciaal programma: van live muziek, silent disco, theater, jeu de boules en spoken word tot karaoke op de 21ste verdieping.

Op beide avonden zorgt ROEF, samen met o.a. Vondel Disco, Duke of Tokyo, Juicy, Over het IJ Festival, ODAM en Pop-Up City, voor echte ‘take-overs’ op én onder indrukwekkende daken. Op zaterdag is ROEF De Verdieping: een inhoudelijk dagprogramma en expedities naar nog eens 12 daken verspreid door heel de stad. Ook komen internationale rooftop trends aan bod. Tickets zijn nu te koop via www.roefamsterdam.nl/tickets (gratis met Stadspas).

ROEF organiseert het Rooftop Festival niet als doel, maar als middel. Het hoogste festival an Amsterdam laat zien dat er – vlak boven ons hoofd – onbenutte ruimte is met enorm veel (duurzame) kansen.

Festival met een boodschap
ROEF toont de (toekomstige) mogelijkheden van het Amsterdamse daklandschap. In Amsterdam is 11 km² ‘braakliggend terrein’ geschikt voor groene daken, berekende Rijksuniversiteit Groningen. In de compacte stad is het essentieel de ruimte op het dak te benutten: ruimte voor bewoners, voor stadsparken, moestuinen én energieopwekking. Groene daken zijn regenwaterbuffers, fijnstoffilters en plekken voor biodiversiteit. Het leidt tot gezondere lucht en gezondere mensen. En april j.l. is zelfs een nieuw insect ontdekt op het dak (lees meer).


ROEF heeft daarom onlangs samen met Urgenda, Rooftop Revolution en de Rijksuniversiteit Groningen en 15 organisaties maatregel 10 van het CO₂-reductieplan aan het ministerie van BZK aangeboden. Doel van de maatregel is het halen van 25% CO₂- reductie in 2020, waarmee de overheid aan het Urgenda vonnis kan voldoen (lees meer in het Urgenda persbericht).

ROEF presenteert Amsterdam’s finest op 14 daken
Voor het vierde jaar op rij neemt ROEF festivalbezoekers mee naar boven: naar bijzondere daken op korte fiets/loopafstand van elkaar. Bekijk het avondprogramma per festivaldag op www.roefamsterdam.nl/roef-programma. Vrijdagavond start je met jeu de boules op de Adam Toren of Rooftop Futures talks gecureerd door Pop-Up City (bekend van PechaKucha) bij TQ, waar de bbq gloeit. Dans daarna het weekend in met hip hop van Juicy of met DJ’s Rob Manga en Sekan in het tropische, duurzame Hotel Jakarta. Ga naar DJ’s Jimpster en Marcel Vogel bij W

Amsterdam, met een kunstperformance rondom het zwembad. Wordt verrast door theater en kunstinstallaties i.s.m. cultuurfestival ODAM en Over het IJ Festival. Zaterdagavond begin je in de hottubs op het dak van het Volkshotel of dans je met Vondel Disco op het dak van Nemo. Op 5 daken kom je – alleen tijdens ROEF – live muziek, spoken word en performances tegen i.s.m Over het IJ Festival, DUS, Café Rouge, Buro Curious, Nepco en Amsterdam Music Project. Eindig met een karaoke pop-up van Duke of Tokyo en ongekend mooi uitzicht op de 21ste verdieping van QO Amsterdam bij bar Juniper & Kin.

DAKEN AVONDPROGRAMMA 
Ga omhoog bij o.a. HOPP Amsterdam, Zoku, Hotel Jakarta Amsterdam, Juniper & Kin, NEMO Science Museum, Volkshotel Badplaats, Volkshotel Klein Canvas, Sea Palace, TQ, W Amsterdam, OBA en A'DAM Lookout.

Verdieping op zaterdag
Zaterdag is het dagprogramma ROEF De Verdieping: gratis toegankelijk voor iedereen met een ROEF dag/weekendticket. Er zijn 12 Rooftop Talks op bijzondere daken, zoals het dak van De Bijenkorf, de moestuin van sterrenrestaurant Vermeer of de daktuinen en wijngaard
van Bret. De Dakdokters, Studio Valkenier, Rooftop Revolution, The Pollinators en meer dakpioniers zijn aan het woord. Daarna: door naar Hotel Casa, waar ROEF en Pop-Up City internationale trends rondom het stedelijk daklandschap presenteren.


Diversen

Deel via social media: