Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-08-26 07:00:00 • 8 min lezen

Ronald Brautigam viert verjaardag met concertserie

Hij mag dan op 1 oktober zijn 60ste verjaardag vieren, pianist Ronald Brautigam is nog lang niet van plan om gas terug te nemen. Integendeel. Speciaal voor zijn 60e verjaardag geeft hij dit seizoen een prachtige concertserie in het Concertgebouw in Amsterdam, met Beethoven's pianoconcerten. Op 30 augustus is het eerste van de vijf concerten. En dat is uiteraard niet alles. Er komt half september een CD box uit met de opnames op 9 SACD's van alle piano sonates van Beethoven en in oktober een volgend album in de Mozart piano concerten serie (Vol.7 met No.14 en No. 21).

Ronald Brautigam is gedrevener dan ooit en voelt dat hij nog altijd beter gaat spelen, zo gaf hij aan in een interview in het Concertgebouw Magazine. ‘Beethoven is wel zo’n beetje mijn stokpaardje.' zegt Brautigam in datzelfde interview en juist daarom is het wel heel toepasselijk om met deze componist zijn verjaardags-concerten te geven en bovendien een Beethoven box met pianosonates te releasen.

De vijf Beethoven concerten:

30 augustus Ronald Brautigam (piano), Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Lahav Shani o.a. Beethoven - Vijfde pianoconcert in Es, op. 73 ‘Kaiserkonzert’7 oktober Ronald Brautigam (fortepiano), Wiener Akademie o.l.v. Martin Haselböck o.a. Beethoven - Tweede pianoconcert in Bes, op. 191 november Ronald Brautigam (piano), Residentie Orkest o.l.v. Claus Peter Flor o.a. Beethoven - Vierde pianoconcert in G, op. 5815 november Ronald Brautigam (piano), Nederlands Kamerorkest, Gordan Nikolić (viool/leiding) o.a. Beethoven - Derde pianoconcert in c, op. 37 7 december Ronald Brautigam (fortepiano), Die Kölner Akademie o.l.v. Michael Willens o.a. Beethoven - Eerste pianoconcert in C, op. 15

Deel via social media: