Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2016-03-01 07:00:00 • 7 min lezen

rootZclub presenteert: Dayna Kurtz (USA)

Ze tourt al jaren intensief langs alle wereldpodia en geeft telkens weer een indrukwekkende performance. Vaak wordt ze vergeleken met Nina Simone, Marianne Faithfull en Jeff Buckley.

Ze trad op met vele groten der aarde zoals Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones. De Amerikaanse Dayna Kurtz is een veelzijdige singer-songwriter die haar liedjes met pure emotie zingt. Haar muziek is moeilijk in een hokje te stoppen; Kurtz is een veelzijdige artiest op alle vlakken.

Met haar eerste album, 'Postcards From Downtown' manifesteerde Dayna zich hier in één klap als een groot singer-songwriter. Het album sloeg in als een bom en sindsdien heeft ze een trouwe schare fans opgebouwd, ook in Nederland, getuige het VPRO tv-programma Vrije Geluiden waarin ze optrad.

Deze maand brengt ze haar langverwachte nieuwe album'Rise And Fall' uit, dat haar meest intense en persoonlijkste album is sinds 'Postcards'. 'Rise And Fall' is een album met eigen songs, dat druipt van soul en melancholie en dat ze in maart aan het Nederlandse publiek komt presenteren.

Dayna Kurtz is te horen op zaterdag 5 maart in Paradox Tilburg. Entree €10.00 - €13.00. Aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur. Paradox, Telegraafstraat 62, Tilburg

Deel via social media: