Zoek...
Ruby Turner in BIRD!

Ruby Turner in BIRD!

R&B en soul-goddess

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-02-17 07:00:00 • 2 min lezen

R&B / Soul

Ruby Turner in BIRD!

Rotterdam – Ze zong voor de Britse koningin, tourde met Culture Club in de jaren tachtig, bracht een stuk of zestien albums uit en is de first-lady-of-choice van Jools Holland. We hebben het natuurlijk over r&b-en-soul-goddess Ruby Turner. Zondag 2 april staat ze in BIRD!

It was meant to be (alright)

Ruby Turner begon haar muzikale carrière in de eighties toen ze on tour ging met Culture Club. In deze periode leerde ze zowel de hoogte- als dieptepunten van het artiestenleven kennen: uitverkochte zalen, slopende werktijden en het suitcase-tour-leven. Vlak hierna tekende ze bij Jive Records en verschenen er vier platen en een best-of-verzamelalbum. Haar daaropvolgende singles, 'If You're Ready (Come Go With Me)’ en 'I'd Rather Go Blind' belandden in de r&b-charts en 'It's Gonna Be Alright' werd een nr. 1-hit! Extra bijzonder: maar negen Britse artiesten gingen haar daarin voor. Ruby-on-a-roll!

Jools’ First Lady

En Ruby bleef on-a-roll… Enter (ze kwam met?) The Motown Songbook, een plaat waarvoor ze samenwerkte met sterren als The Four Tops, The Temptations en Jimmy Ruffin. Maar misschien wel de grootste ster waar ze mee werkt is Jools Holland. In zijn r&b-orkest is ze een van de main singers, ze maakten samen een aantal heerlijke platen en (en!) traden op voor de Queen tijdens het Diamond Jubilee Concert in Buckingham Palace.

Wanneer: zondag 2 april 2017
Aanvang: 20.30 uur (zaal open: 20.00 uur)
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Toegang: € 17,- (pre-sale) / € 20,- (door)
CJP: € 14,- (pre-sale) / € 16,- (door)

Tickets: https://bird.stager.nl/web/tickets/109035
Meer info: www.bird-rotterdam.nl

R&B / Soul

Deel via social media: