Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2017-02-14 07:00:00 • 8 min lezen

Russkaja & Battlehooch

The Big Exit is hét feestje wat je niet wil missen!

Russkaja Als er een band is die wel weet hoe je een feestje moet bouwen, dan is dit Russkaja. In de afgelopen 10 jaar heeft Russkaja de wereld voorzien van een dikke vette portie “Russian Turbo Polka”. Deze stampende mannen wonen tegenwoordig Oostenrijk, maar hebben Russische roots en dat hoor je! De zevenkoppige band bestaat naast de traditionele band line up van zang, gitaar, bass en drums uit een trompettist, violist en de potete. In Nederland speelde ze de afgelopen jaren al op de festivals Zwarte Cross, Appelpop en Welcome to the Village. Je kunt niet anders dan dansen op deze dikke vette mix van ska, polka, balkan en punk.  Dat je geen Russisch spreekt maakt niet uit, na het eerste nummer brul je toch alles mee. Dus, be prepared to feel like a real Russian!

Battlehooch Battlehooch is het soort band waarvan je dacht dat ze waren uitgestorven, samen met de landlijn telefoons en de cassettebandjes. Aan de ene kant is het een band uit een andere, betere tijd: een band die constante kwaliteit levert en geen creatieve integriteit opgeeft voor commerciële doeleinden. De band komt uit San Francisco, de geboorteplaats van de psychedelica, en deze echo hoor je terug in de muziek van deze zeskoppige band. Maar, denk vooral niet dat deze band een eerbetoon brengt aan een tijd die geweest is. Nee Battlehooch geeft juist een update aan de sound van de psychedelische muziek voor een nieuwe generatie.

Strudelfest Na 9 jaar Strudelfest en 6 jaar StrudelHousewarming georganiseerd te hebben is het voor de organisatie van Strudelfest tijd voor iets nieuws. Dit betekent dat zij hebben besloten om voorlopig te stoppen met het organiseren van evenementen. Strudel kijkt vol trots terug op de evenementen van de afgelopen 9 jaar en hadden dit niet kunnen bereiken zonder de steun van alle trouwe fans, de crew en de vrijwilligers die jaar in jaar uit hard gewerkt hebben om de evenementen mogelijk te maken. Met deze avond nemen we, voor nu, passend afscheid van Strudelfest!

 

Deel via social media: