Zoek...
RY X op 27 februari 2018 naar Carré, Amsterdam

RY X op 27 februari 2018 naar Carré, Amsterdam

Fotograaf: Vincent Dolman

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-09-20 07:00:00 • min lezen

RY X op 27 februari 2018 naar Carré, Amsterdam

RY X staat op 27 februari 2018 in Carré, Amsterdam. In mei vorig jaar bracht de Australische singer-songwriter zijn debuutalbum Dawn uit. Ook stond hij eerder dit jaar op Best Kept Secret. In Carré is hij te zien met The Amsterdam Chamber Orchestra. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 22 september om 10:00 uur.

De Australische singer-songwriter RY X begon met het maken van muziek na het horen van Jeff Buckley's Grace. Vorig jaar verscheen zijn debuutalbum Dawn dat lovende kritieken ontving overal op de wereld. RY X, echte naam Ry Cuming, gaf in Nederland eerder al o.a. een uitverkocht optreden in Paradiso, Amsterdam. Vandaag verschijnt ook zijn nieuwe single Bad Love, waarvan de videoclip werd opgenomen in Mexico. 

Pastoraal
Over zijn optreden tijdens Best Kept Secret dit jaar scheef 3voor12: 'En ja dat pastorale, het wordt vaker genoemd over Ry X, maar het klopt echt. Nummers van de Australiër kunnen gevoelens van zowel somberheid, melancholie als hoop veroorzaken. Dat komt door ijzersterke nummers als openers Shortline en Salt die van zichzelf traag zijn, maar daardoor een gewillig publiek de kans geeft op een rituele wassing, zonder in EO-Jongerendagtaferelen te vervallen. Wat helpt zijn de lampen die een wit gordijn optrekken, alsof het gangpad in de kerk door het glas-in-lood wordt verlicht. Het plaatje is compleet.'

Ticketinfo
Kaarten voor de show van RY X met The Amsterdam Chamber Orchestra kosten €32,50/ €35/€37,50 (excl. servicekosten) en zijn verkrijgbaar via Eventim.nl en Carre.nl. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 22 september om 10:00 uur.

Deel via social media: