Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-01-08 07:00:00 • 7 min lezen

's Werelds eerste rockopera videogame Karmaflow verschijnt op 16 januari

Karmaflow in Concert: The Rock Opera op zondag 18 en maandag 19 januari 2015 in Theater aan de Parade 's-Hertogenbosch: met Metropole Orkest (NL) en (inter)nationale sterrencast uit de rock- en metal scene 

Hoe slaagt een student aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht erin om zijn toch al gewaagde afstudeerproject – het ontwikkelen en componeren van ’s werelds allereerste Rock Opera Videogame – uit te bouwen tot een ambitieus audiovisueel live-spektakel waaraan zowel de top van de internationale rock- en metalscene als het Metropole Orkest met veel passie meewerken?

We schrijven oktober 2012.

Muzikant Ivo van Dijk (voormalig drummer bij Xystus, Equilibrio) start zijn afstudeerproject aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Samen met een rap groeiend team van medestudenten initieert en componeert hij de daarop volgende twee jaar ’s werelds allereerste interactieve Rock Opera Videogame Karmaflow. Dat dit afstudeerproject Ivo’s aanvankelijke toch al niet geringe ambities uiteindelijk ver zal overtreffen, kan hij op dat moment nog niet vermoeden.

Als Ivo in augustus 2014 afstudeert als Composer for Media is de omvang en allure van het multidisciplinaire project hem inmiddels echter wél duidelijk: ,,Op dat moment werkt een team van vijftien mensen al ruim anderhalf jaar keihard aan Karmaflow en alles wat daarbij komt kijken. Bovendien doet de top van internationale rock- en metalscene ook in de game mee; een heuse sterrencast met bandleden van onder meer DragonForce, Cradle of Filth, Epica, Sonata Arctica, Delain en Arch Enemy.”

Karmaflow music teaser nu online

Om alvast een muzikale indruk te krijgen van Karmaflow, staat nu op YouTube en Soundcloud een music teaser met daarop het Metropole Orkest en meerdere rock/metalzangers en -zangeressen. 

Karmaflow: The Rock Opera Videogame als rockopera op de podiumplanken!

Maar de videogame is lang niet alles, laat Ivo enthousiast weten. ,,Ons doel is om muziek, games en theater op een unieke en bijzondere manier te verenigen. Karmaflow wordt daarom sporadisch ook live uitgevoerd als interactieve rockopera door de speciaal hiervoor geformeerde Karmaflow Band, samen met (inter)nationale gastmuzikanten en het Metropole Orkest. Laatstgenoemde verzorgt de symfonische rand van de muziek – het klassieke gedeelte dus. Zondag 18 januari en maandag 19 januari aanstaande zijn de twee premières Karmaflow in Concert: The Rock Opera.”

Meer informatie

De volledige informatie over alles aangaande Karmaflow (inclusief het team, de muzikale cast,  beeld, trailers van de game en de muziek - en nog veel meer) staat gedetailleerd op de sites Karmaflow: The Rock Opera Videogame en op Karmaflow in Concert

 

Foto: Jeroen Aarts

Deel via social media: