Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-01-13 07:00:00 • 7 min lezen

Satellite Stories kondigt nieuw album en drie Nederlandse concerten aan

De Finse band Satellite Stories brengt op 6 maart hun derde studio-album 'Vagabonds' uit (via TCBYML Records). Op deze nieuwe langspeler laat het viertal uit het hoge noorden van Finland een keur aan opgewekte, dansbare en aanstekelijke indieliedjes horen. De eerste single 'Heartbeat' is sinds deze week uit en hier te beluisteren. In maart komt de groep ter ondersteuning van de album release voor een drietal shows naar Nederland.

 

Het tourschema ziet er als volgt uit:

 

5 maart: Amsterdam, Paradiso

6 maart: Tilburg, 013

7 maart: Zwolle, Hedon

 

De kaartverkoop is reeds gestart. Kaarten zijn te verkrijgen via de websites van de podia.

 

Satellite Stories werd in 2008 opgericht en debuteerde in 2012 met het album 'Phrases To Break The Ice'. Hiermee wisten zij zich bij de internationale muziekpers in de kijker te spelen. Vergelijkingen werden getrokken met bands als Two Door Cinema Club, The Wombats en Vampire Weekend. In 2013 verscheen de opvolger en eveneens zeer warm onthaalde 'Pine Trails'. De succesvolle singles 'Campire' en 'Australia' werden radio hits en vooral laatstgenoemde sloeg ook in ons land goed in.

 

Afgelopen zomer trok Satellite Stories voor twee maanden naar London om samen met producer Simon "Barry" Barnicott (bekend van o.a. het werk van Arctic Monkeys, Bombay Bicycle Club, Kasabian en Temper Trap) te werken aan 'Vagabonds'. Het resultaat is een plaat boordevol catchy, frisse en dansbare songs die de luisteraar uiterst vrolijk doen stemmen.

 

Meer informatie over Satellite Stories is te vinden op http://www.satellitestories.com

 

Deel via social media: