Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-09-10 07:00:00 • 5 min lezen

Scapino Ballet Rotterdam presenteert de nieuwe voorstelling ICONS met drie premières van Ed Wubbe, Felix Landerer en Itamar Serussi Sahar

ICONS is geïnspireerd op iconen uit de kunst, muziek en film en wordt gemaakt door de spannendste dansmakers van dit moment.

ICON/NICO

Het nieuwe stuk van Ed Wubbe ‘Icon/Nico’ is geïnspireerd op het turbulente leven van de legendarische zangeres Nico. Via een rol in Fellini's La Dolce Vita en een carrière als fotomodel kwam zij in de jaren '60 in de New Yorkse kunstscene van Andy Warhol terecht. De mooie ijskoningin werd zangeres bij The Velvet Underground, waar ze Lou Reed en John Cale aan haar voeten had. In 1997 maakte Ed Wubbe de succesvolle voorstelling ‘Nico’, waarvoor John Cale de muziek schreef. Wubbe bleef gefascineerd door deze periode en maakt nu, 17 jaar later, een totale remake waarin hij een nieuw licht laat schijnen op het fenomeen Nico en The Factory van Andy Warhol, broedplaats van iconen.

 

15 minutes or less

‘In the future everyone wil be famous for 15 minutes’. Felix Landerer baseert zijn nieuwe choreografie op deze gevleugelde uitspraak van Andy Warhol. Met zijn superorganische bewegingstaal laat hij in een schitterend vormgegeven dansstuk zien dat de toekomst nú is. is Felix Landerer is onlangs genomineerd voor de Zwaan, de Oscar van de Nederlandse dans.

 

WOLF

Bombastisch, overweldigend, bigger than life. Na zijn weergaloze debuut bij Scapino creëert Itamar Serussi Sahar een stuk met een iconische uitstraling. Opgezweept door de muziek nemen de dansers met brutale vanzelfsprekendheid bezit van het toneel. Humoristisch en messcherp tegelijk.

 

Première: 1 oktober 2014, Rotterdamse Schouwburg

Speelperiode: 26 september - 19 december 2014

Deel via social media: