Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-10-31 07:00:00 • 5 min lezen

SCHNTZL speelt op zaterdag 5 november in Paradox. Aanvang 22:30 uur, zaal open 22:00 uur. Entree €7.00.

SCHNTZL klinkt echt super lekker

Van Massive Attack tot Satie en terug via Keith Jarrett, dat zijn de inspiratiebronnen van het Belgische SCHNTZL. Al die invloeden vloeien samen tot eigenzinnige composities met als eindresultaat: een verrassend geluid en originele bezetting in een krokant laagje enthousiasme.

In een zoektocht naar het evenwicht tussen strikte compositie en vrije improvisatie, tussen akoestische en elektronische elementen, zetten pianist Hendrik Lasure en drummer Casper Van De Velde van SCHNTZL zichzelf op overtuigende wijze op de kaart. In februari 2015 wonnen ze de STORM-contest in Vrijstaat O, wat hen een CD-release op het W.E.R.F.-label opleverde en een tournee met JazzLab Series. In de zomer van 2015 kaapten ze de prijzen voor beste compositie en beste instrumentalist weg op de Tremplin Jazz d’Avignon Contest.

SCHNTZL bestaat uit 2 erg jonge Belgische musici. Hendrik Lasure woonde praktisch naast het Brugse jazzpodium De Werf en was daar al op zeer jongen leeftijd niet weg te slaan. Hij bracht er vele uren door achter de vleugel. Beide jonge talenten volgden een jazzopleiding aan de conservatoria van Brussel en Antwerpen, maar in hun muziek vind je minstens evenveel sporen van klassieke en elektronische muziek en zelfs singer-songwriter. Om op te vreten: SCHNTZL!

Deel via social media: