Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-10-16 07:00:00 • 3 min lezen

Sherry Sunday - Inspired by Quentin Tarantino

Op zondag 16 november geeft jazz zangeres Sherry Dyanne een lunchconcert in de North Sea Jazz Club (Amsterdam). Tijdens 'Sherry Sundays' zingt Sherry Dyanne nummers van haar album ‘Sing Me a Song’, afgewisseld met muziek van artiesten die haar inspireren. Na edities met muziek van Ray Charles, The Rolling Stones, Pharrell, Sia en Beyoncé zullen er deze editie soundtracks gespeeld worden uit films van Quentin Tarantino.

 

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino is een Amerikaanse filmregisseur, acteur en scenarioschrijver en bekend van films als Reservoir Dogs, Kill Bill, Django Unchained, Inglorious Bastards, Pulp Fiction en Jackie Brown. Al luisterend naar muziek krijgt hij ideeën voor wat later belangrijke scenes worden in zijn films. De beelden sluiten daardoor feilloos aan bij de leidende muziek.

 

"Ik vind Tarantino niet alleen een intrigerende filmmaker, maar hij heeft ook nog eens oor voor muziek met een ziel. Hij selecteert de meest spannende en soulfulle soundtracks voor zijn films. Ik heb ooit al eens bij een concert van Candy Dulfer drie soundtracks van Tarantino films gezongen en dat was geweldig. De arrangementen zijn vaak orkestraal en daardoor kan ik er goed mee uitpakken tijdens Sherry Sunday", aldus Sherry Dyanne.

 

Sherry Dyanne

Sherry Dyanne bracht enkele jaren geleden haar debuut cd 'Sing Me a Song' uit, dat op 11 zenders tot album van de week verkozen werd en vier sterren kreeg van Nu.nl, Jazzism en Grazia. Haar stem voert je mee naar de dagen van Billie Holiday, Dinah Washington, versgebakken appeltaart en nostalgische jazzclubs. Ze stond onder andere op het podium met Sheila E., Michael Franti, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en Alain Clark. Vorig jaar speelde ze onder meer op het North Sea Jazz Festival in Nederland en Curaçao.

 

Deel via social media: