Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-10-31 07:00:00 • 9 min lezen

Simple Minds in de Heineken Music Hall

De Schotse band Simple Minds geeft op maandag 23 november 2015 een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het concert maakt onderdeel uit van hun ‘Big Music Tour’. Tijdens deze tournee speelt de band hun grootste hits en nummers van het nieuwe album ‘Big Music’. De kaartverkoop start aanstaande maandag om 10.00 uur.

 

Simple Minds is de meest succesvolle Schotse band ooit. In de meer dan 35 jaar dat ze inmiddels bestaat, heeft de band van zanger Jim Kerr en gitarist Charlie Burchill vele hits gehad en meer dan 20 miljoen platen verkocht. 

 

Simple Minds begon in 1977 als new wave groep en behoorde tot de grondleggers van deze innovatieve muziekstroming. Begin jaren '80 breekt de band in eigen land door met de single ‘Promised You a Miracle’. De wereldwijde doorbraak volgt in 1985 met de single ‘Don’t You (Forget About Me)’. Het nummer is de soundtrack van de populaire film ‘The Breakfast Club’ en belandt ook in Nederland op nummer één. Ook de singles ' Alive and Kicking' en 'Belfast Child' worden grote hits. 

 

Vandaag komt ‘Big Music’ uit, hun zestiende album en het eerste nieuwe materiaal van de band in vijf jaar. Hierop werkt de band samen met onder anderen Iain Cook van Chvrches en producer Steve Hillage, die in 1981 ook ‘Sons And Fascination / Sister Feelings Call’ produceerde. ‘Big Music’ kreeg in Engeland al geweldige kritieken en wordt een bijzondere plaat genoemd, die zich met gemak kan meten met de eerste vijf Simple Minds albums. 

 

 

SIMPLE MINDS – BIG MUSIC TOUR

maandag 23 november 2015, Heineken Music Hall, Amsterdam

Aanvang: 20.00 u, Entree: €45,- (excl. servicekosten)

 

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/simpleminds

Kaartverkoop start maandag 3 november om 10.00 uur via: www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (60 cpm). 

De platenmaatschappij van Simple Minds is Sony Music.

 

Deel via social media: