Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-01-08 07:00:00 • 7 min lezen

Singer-songwriter PHOS presenteert debuutalbum op Noorderslag

Onder de nieuwe artiestennaam PHOS, brengt de Utrechtse singer-songwriter Eveline Vroonland op 30 januari haar debuutalbum 'Never Obsolete' uit. Een plaat boordevol frisse en meeslepende dream & bass pop, gedragen door de opvallende en intrigerende vocals van de zangeres. Vooruitlopend op de albumrelease, is vanaf vandaag de single 'Fall Out' op haar website phosmusic.com te beluisteren.

 

Afgelopen jaar wist PHOS, toen nog onder haar eigen naam, al de nodige aandacht te trekken met haar succesvolle single 'Safe and Sound' afkomstig van de EP 'The Jump'. Hiermee werd ze bovendien uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

 

Voor 'Never Obsolete' is PHOS de samenwerking aangegaan met producer/rapper Skiggy Rapz. Er wordt geëxperimenteerd met elektronica en geluiden uit de natuur. Het geheel roept een dromerig en etherisch gevoel op.

 

PHOS over 'Never Obsolete': "Het is een plaat zonder concessies. Een uiting van een persoonlijk bewustwordingsproces waarin thema’s als vriendschap, liefde en overgave de boventoon voeren. Voor mij is Never Obsolete als een trip door de ruimte. Het is een heel organisch proces geweest, waarbij ik me naast het schrijven ook bezig heb gehouden met de productie en de vormgeving. Ik wilde zoveel mogelijk in mijn eigen bubbel zitten tijdens het creëren, om niet afgeleid te worden van mijn eigen gevoel. Op de plaat zijn naast elektronische sounds ook geluiden en klanken uit de natuur verwerkt. Water, ijs en zelfs het kraken van de aarde is te horen als je goed luistert."

 

Op zaterdag 17 januari zal PHOS 'Never Obsolete' officieel presenteren tijdens het Noorderslag Festival in Groningen.

Deel via social media: